Läufer-2

Ketterät kokeilut vastuullisuuden edistämisessä

Miten tunnistat yrityksellesi sopivat vastuullisuuden edistämisen kohdat ja kehität nopeasti toimivat ratkaisut niihin? Kerää kiinnostavat ideat ja muodosta niiden ympärille kehitystiimit. Kehitystiimit toteuttavat ketterin menetelmin kokeiluja, joilla toimivat ratkaisut löytyvät testauksen kautta. Nopeat tulokset -konseptimme tukee myös vastuullisuuden kehittämistä.

Kehitysvisio ohjaa työtä

Vastuullisuuden strategiset kehittämistavoitteet ovat tärkeä lähtökohta kokeilujen suunnittelulle. Jos näitä ei ole pohdittu, on työ hyvä aloittaa kehitysvision rakentamisella. Kokeiluja varten tarvitaan ideoita siitä, miten vastuullisuutta voidaan halutulla tavalla edistää. Ideoita voi kerätä monella tapaa, esim. haastekilpailulla, asiakaskyselyllä tai tuottamalla ideoita työpajassa oman henkilöstön kesken. Kerätyt ideat voivat liittyä tuotteisiin, palveluihin, prosesseihin tai toimintatapoihin. Ideat kerätään listaksi, josta valitaan kiinnostavimpia edelleen kehitettäväksi.

Ideoista kokeiluihin ja käyttöönottoon

Kokeiluja varten muodostetaan kehitystiimejä, jotka valitsevat jonkin idean, jota lähtevät kehittämään toimivaksi ratkaisuksi. Ketterin menetelmin toteutettu projekti rytmittyy 4 viikon sprintteihin, jotka alkavat suunnittelulla ja loppuvat katselmukseen. Näitä jaksoja voidaan toistaa tarvittava määrä kunnes löydetään hyvä ratkaisu. Lean start up -ajattelun mukaisesti ensin testataan ratkaisun asiakasarvoa, sitten sen toteutettavuutta ja kannattavuutta yritykselle. Viimeinen sprintti keskittyy jalostetun konseptin vakiinnuttamiseen. Kun toimiva konsepti on levitetty koko organisaatioon, mahdollistuu kehitystavoitteiden saavuttaminen.

Olemme kumppanisi tavoiteasetannasta toteutukseen

KEHITYSTAVOITTEET

Autamme sinua muodostamaan vastuullisuuden edistämisen strategiset tavoitteet ja kehitysvision

IDEOIDEN KERUU

Autamme ideoiden keruun suunnittelussa ja toteutuksessa

KOKEILUJEN OHJAUS

Ohjaamme kehitystiimiäsi sprinttien suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa.

VALMENNUS

Tarjoamme kehitystiimillesi valmennusta ketterien menetelmien soveltamisesta ja kokeilutoiminnasta

Jutellaanko lisää? Ota yhteyttä, niin sovitaan sopiva aika: