Osallistava strategiakehitys vauhditti Innokas Medicalin strategiaprosessia

Asiakas

Innokas Medical

Kesto

6 kk

Konsultit

Matti Perttula
Pertti Helminen

Innokas Medicalin strategiaprosessi sai uutta potkua Innotiimi ICG:n osallistavan strategiakehityksen työpajoista. Nyt uusissa kehitysprojekteissa on mukana johtoryhmän lisäksi iso osa henkilökunnasta.

Haaste

Strategian päivittäminen nopeassa aikataulussa.

Ratkaisu

Strategian rungon ja kehitysprojektien hahmottaminen osallistavien työpajojen ja sparrauksen avulla.

Vaikutukset

Uudelleen määritellyn strategian lisäksi tulevalle luotiin mittarit ja tavoitteet. Organisaation sisältä löytyi innokkaita ja osaavia työntekijöitä strategian kehittämistyöhön.

strategiakehitys-case-logo

Innokas Medical on terveysteknologiaan, lääkinnällisiin laitteisiin ja niiden ohjelmistoihin sekä terveydenhuollon digitalisointiin erikoistunut palvelukumppani. Vuoden 2021 keväällä toimitusjohtaja Janne Kostamo tiimeineen totesi, että on aika päivittää yrityksen strategia. Tiukan aikataulun takia prosessin läpivetämiseen oli tarpeen ottaa ulkopuolinen kumppani.

Innotiimi ICG:n osallistava lähestymistapa vakuutti kumppanin valinnassa. Innotiimin konsultit Pertti Helminen ja Matti Perttula sparrasivat johtoa ja vetivät reilun puolen vuoden aikana läpi neljä osallistavaa työpajaa, joissa kartoitettiin Innokas Medicalin neljän liiketoimintayksikön nykytila, tavoitetila ja keinot sen saavuttamiseksi. Työpajojen väliin Pertti ja Matti antoivat Innokas Medicalin avainhenkilöille myös tehtäviä, joiden avulla strategiakehitystä edistettiin tiimien sisällä.

Tuloksena strategian runko ja kehitysprojektit

Neljän eri liiketoiminta-alueen kartoittaminen omalla porukalla olisi ollut haastava tehtävä.

”Se, että Innotiimi hoiti koko prosessin läpiviennin, fasilitoinnin ja aikataulutuksen oli iso apu meille. Matilla ja Pertillä oli hyvin hallussa se kuuluisa draaman kaari: mitä pitää ymmärtää nykytilasta ja mitä pitää tehdä, jotta päästään tulevaisuuden tavoitetilaan”, kertoo toimitusjohtaja Kostamo.

Innokas Medicalin väelle oli kuitenkin selvää, että osaamista pitää olla omassakin tiimissä. Siksipä Innotiimi ICG:n osallistava strategiakehitys oli tärkeä kulma strategian runkoa ja kehitysprojekteja miettiessä.

”Todellinen hedelmä tässä prosessissa oli se, että saimme suunniteltua seitsemän erilaista kehitysprojektia, jotka tukevat strategiaamme. Niitä edistetään mallilla, jonka loimme Innotiimin kanssa yhteistyössä”, Kostamo kertaa.

Oman väen osallistamisesta kasvulle suuntaviittoja

Kostamon mukaan yhteistyön parasta antia oli myös se, että Innokas Medicalin kahdensadan työntekijän joukosta löydettiin niitä, joilla on intoa ja osaamista osallistua strategian kehittämiseen.

”Pertti ja Matti auttoivat löytämään organisaatiostamme ne henkilöt, jotka osasivat nimetä parhaat ja nopeimmat tavat kehittää kasvuamme. Tuloksena meillä on kasvuprojekteja joka yksikössä, ja jatkamme henkilökunnan osallistamista niiden avulla”, Kostamo kehuu.

Innokas Medicalin seuraavalle kolmelle vuodelle on nyt luotu mittarit ja tavoitteet. Vielä ollaan alkuvaiheessa, mutta jo nyt näyttää lupaavalta.

”Kasvu perustuu täysin Innotiimi ICG:n kanssa tehtyyn strategiaan ja kehityshankkeiden onnistumiseen”, summaa Kostamo.

Onko teidänkin organisaatiossanne tarvetta päivittää strategiaa? Anna meidän fasilitoida ketterä ja osallistava strategiaprosessi oman kehityksenne tueksi!