Valmennus: Tiimin etätyöskentelyn kehittäminen

Foto: Johannes Gellner

Työ tehdään tiimeissä – virtuaalisestikin

Etätyöhön totuttiin viimeistään koronakevään aikana ja virtuaalinen työskentelystä tuli normaalia entistä useammalle. Moni huomasi myös etätyöskentelyyn liittyvät haasteet; miten pitää kiinni yhteisistä tavoitteista, etenemisestä ja linjauksista, miten huolehtia riittävästä vuorovaikutuksesta ja palautumisesta? Keskusteluissa esimiesten ja päälliköiden kanssa on tullut esille tiimien ja tiimin jäsenten erilainen ymmärrys ja osaaminen virtuaalisesta työskentelystä.

Miten esimiehet voivat auttaa tiimiään kehittymään uudelle tasolle yhteisessä etätyöskentelyssä?

Kehittämisessä on viisi tärkeää kulmakiveä. Näihin syvennytään tässä valmennuksessa ja löydetään tiimillesi teille paras tapa työskennellä etänä.

Valmennuksen toteutus

Valmennus etenee kahdella kaistalla. Tiimin vetäjä osallistuu tiiminsä kanssa virtuaaliseen valmennukseen, joka toteutetaan kuudessa 2-3 tunnin virtuaalivalmennuksessa. Tämän rinnalla tiiminvetäjän kanssa toteutetaan n. 3 kpl 1-2 tunnin suunnittelu- ja linjauspalaveria. Valmennusten avulla rakennetaan tiimille entistä tehokkaammat etätoimintamallit ja –tavat. Tiimin vetäjän ymmärrys omasta roolistaan ja tiimin yksilöiden ja kokonaisuuden johtamisesta kehittyy ja kokonaissuoritus paranee. Valmennus sopii kaikille, jotka haluavat kehittää organisaationsa tiimien tehokasta ja hyvinvoivaa yhteistä etätyöskentelyä. Valmennuskokonaisuus kestää n. 3 viikkoa.

Valmennuksen 5 kulmakiveä

1 Etätyöympäristö

Miten autan tiimiäni rakentamaan jokaisen omista lähtökohdista mahdollisimman tehokkaan ja hyvinvointia tukevan etätyöympäristön?

2 Etätyöntekijän itsensä johtaminen

Mistä tiedän, miten yksilöt etätyöhön suhtautuvat ja miten tuen heidän erilaisia tarpeitaan? Miten autan tiimiäni löytämään parhaan sisäisen johtajuutensa myös etätyössä?

3 Virtuaalisista toimintamalleista ja läpinäkyvyydestä sopiminen

Millaisilla rakenteilla, ohjelmilla, yhteisillä sopimisilla vahvistamme tiimimme virtuaalista yhteistyötä? Miten tuemme sosiaalista kanssakäymistä verkon yli?

4 Virtuaalinen vuorovaikutus

Miten rakennan tiimini kanssa hyvät ja toimivat virtuaalisen vuorovaikutuksen käytänteet?

5 Virtuaalikokousten johtaminen

Miten johdan tehokkaita ja osallistavia virtuaalikokouksia?

Olemme kumppanisi…

1 Alkukartoitus ja valmennuksen painopisteiden määrittäminen tiimin vetäjän kanssa

2 Valmennuksen 5 osa-aluetta virtuaalivalmennuksina

3 Valmennuksen jälkeen voimme erikseen sovittaessa tukea tiimisi virtuaalityöskentelyä sparrauksilla valituilla aihealueilla.

 

Kiinnostuitko valmennuksesta?

Täytä alla oleva lomake, niin valmentajamme ovat sinuun yhteydessä.

    ICG Innotiimi saa lähettää markkinointiviestejä minulle. Jokaisessa viestissä on ohjeet markkinointiviestien peruuttamiselle.

    Käynnistä muutos jo tänään!