Miten organisoit innovaatio- ja tuotekehitystoimintasi tukemaan liiketoiminnan kestävän kasvun tavoittelua? 

Kuulostaako joku näistä skenaarioista tutulta?  

  • Strategiaan on linjattu kasvutavoitteita, mutta nykyisen tuotteiston kehitysprojektit eivät riitä kasvutavoitteen saavuttamiseen.  
  • Toimialalla on tapahtunut muutoksia, jotka ovat kääntäneet aiemman kasvu-uran nurinkuriseksi, ja pitäisi löytää uusia tapoja kääntää palveluvalikoima takaisin kasvusuuntaan.  
  • Olemme olleet pitkään toimialajohtaja, ja nyt uudet haastajat ovat päässeet nakertamaan tuloksentekokykymme kivijalkaa, ja pitäisi virittää vuosikymmeniä vanhoilla kujeilla pärjännyt kone uuteen ja ketterään moodiin. 

Autamme asiakkaitamme taklaamaan kasvun haasteita. Lue lisää kestävän kasvun ratkaisuistamme alta! 

Nykytilakartoitus 

Nykytilakartoituksella kartoitamme organisaationne innovaatiojärjestelmän nykytilaa. Missä tilassa ovat innovaatiotoiminnan strategiaohjaus, innovaatioihin ja niiden kaupallistamiseen liittyvät prosessit, innovaatiotoiminnan johtamisjärjestelmä? Tarkastelemme myös innovaatiotoiminnan tuloksellisuutta sekä miten rakenteet tukevat innovaatiotoiminnan tuloksellisuutta. 

Tavoitteen määrittely 

Kestävä kasvu tarkoittaa eri toimialoilla erilaisia asioita. Myös toimintaympäristön viimeaikaisilla muutoksilla on voinut olla vaikutuksia siihen, millaista innovaatiotoimintaa tarvitaan. Yhteinen tavoite auttaa kehittämään innovaatiotoimintaa yrityksen strategian ja kasvualoitteiden suuntaan. Autamme löytämään ja määrittelemään innovaatiojärjestelmälle juuri teille sopivan tavoitetilan. 

Tehokkaan ja vaikuttavan muutosohjelman laatiminen 

Nykytilan ja tavoitetilan yhdistävät tehokas ja vaikuttava muutosohjelma. Missä järjestyksessä kannattaa rakentaa kestävän kasvun palikat kohdilleen? Tässä avuksi tulevat ICG Innotiimin vuosikymmenten kokemus innovaatiotoiminnan hyvistä käytännöistä ja kokemuksista eri toimialoilla yhdistettynä moderneihin työkaluihin ja menetelmiin. 

Muutosohjelman toteutuksen tuki 

Hyväkään muutosohjelma ei vielä toteuta itseään, vaan vaatii totuttujen toimintatapojen ”urakipityksen” muuttamista haluttuun suuntaan. Muutosjohtamisen ammattilaisina autamme teitä toteuttamaan muutosohjelman ja ottamaan uudet prosessit, menetelmät ja työkalut tehokkaasti ja vaikuttavasti käyttöön. 

Olemme kumppanisi…