Millainen on hyvä valmentaja?

Hyvä konsultti kuuntelee ja kuulee. Että siinä onnistuu, täytyy olla hyvällä tavalla utelias, jotta osaa eläytyä asiakkaan maailmankuvaan ja haasteisiin. Lisäksi tarvitaan runsaasti innostusta ja intohimoista otetta viedä asioita eteenpäin. Meillä on paljon hyviä konsepteja ja työkaluja, mutta ongelmanratkaisu lähtee aina asiakkaan tarpeesta. Konsultilta täytyy löytyä joustavuutta ja kykyä sopeutua erilaisiin tilanteisiin.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta on asiakastyö. Kun näen, että voin auttaa asiakasta ja edistää asioita ja vuorovaikutusta ihmisten välillä. Olin jo ennen Innotiimi-ICG:hen tuloa tehnyt paljon monenlaisten työpajojen ohjaamista ja tiimityön kehitystä. On kuitenkin ihanaa tehdä töitä ja yhteisiä projekteja myös taitavien konsulttikollegoiden kanssa. On todella innostavaa aina, kun pääsen oppimaan uutta ja tutustumaan uusiin toimialoihin.

Millaisia terveisiä lähettäisit Innotiimiläiseksi ryhtymistä harkitsevalle?

Jokaisella on oma polku konsultiksi. Uraa harkitsevalle sanoisin, että kannattaa miettiä se oma juttu eli osaamisen kärki. Missä on itse hyvä, se paras taito millä voi erottua. Täytyy myös löytyä kykyä pitää työn tuoma vastuu ja vapaus sopivassa tasapainossa. Meillä on hyvin erilaisia taustoja ja työkokemusta. Yhteistä kaikille on kyky seistä omilla jaloillamme, myös myynnillisesti, vaikka yhdessä tehdään paljon.