sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Hybridityö – työn uudet yhteiset askelmerkit

Mistä tiedän, miten tiimiläisilläni menee? Miten työt sujuvat ja projektit etenevät? Palaverit ovat puuduttavia ja tehottomia. Milloinhan koko porukka olisi hyvä saada paikalle? 

Korona ja etätyö tuli eikä työntekemisen tilannetta välttämättä ole tarkasteltu koko muutoksen aikana erilaisista ilmassa leijailevista kysymyksistä ja tunnelmista huolimatta. Tiimin käytänteitä ei välttämättä ole pysähdytty arvioimaan sopivuudeltaan etä-tai hybridityöhön tai palavereissa osallistaminen on kaikkea muuta kuin normi ja tasapuolista. Työntekijöiden kuulumisille tai asialistan ulkopuolisille asioille ei välttämättä ole ollut aikaa, emme oikein hahmota kuka on tylsistymisen, kuka liiallisen kuormituksen partaalla. 

Miten autamme?

Autamme arvioimaan sitä, mikä nykyisessä toimintatavassa toimii ja mikä ei toimi. Tämän jälkeen tehdään näkyväksi se, mitä ja miten asioita tulisi kehittää, jotta toivottu kehityssuunta olisi mahdollinen. Uuden oppiminen tapahtuu pienissä erissä kokeillen, oppeja ja oivalluksia havainnoiden. Prosessin päämäärä on pysähtyä yhdessä tekemisemme äärelle, viedä sitä jäsennellysti eteenpäin ja oppia matkasta tulevaa varten.  

Uudenlaisen työn äärelle on hyvä pysähtyä hetkeksi, jotta toiminnan läpinäkyvyys ja tuloksellisuus varmistetaan. Ennen tiimin tai yksikön kanssa kehittämistä, selvennämme nykyistä tilannetta yhdessä tiiminvetäjän tai muun yhteyshenkilön kanssa. Yhteisessä prosessissa voidaan tehdä näkyväksi ja siten jatkokehittää esimerkiksi: 

  • Yhteisiä käytänteitä hybridityön selkärangaksi. 
  • Sitä, mikä tiimin töistä on mahdollista ja järkevää tehdä etänä, ja minkä asioiden äärelle on tärkeää kokoontua yhteen. 
  • Tavoitteellisten, osallistavien kokousten pitämistä.
  • Työkuorman hallintaa ja säätelyä.
  • Tiimin voimavarojen ja onnistumisen edellytyksien kartoittaminen. 

Olemme kumppanisi…

1 Tiimin tilannekuvan tuottamisessa

Fasilitoimme työpajan, jossa selvitetään tiimin työskentelyn tarpeet, vahvuudet ja haasteet

2 Yhteisten toimintatapojen sopimisessa 

Autamme tiimiäsi löytämään tiimin työtä tukevat yhteiset käytänteet liittyen etä-, lähi- tai hybridityöhön

3 Tiimi- tai esim. palaverointitaitojen valmentamisessa

Valmennamme tarvittavia taitoja kuten palautteen antamisen tai itsensä johtamisen taitoja.

Täytä alla oleva lomake, niin olemme sinuun pian yhteydessä!