Haluatko tuottaa uusia ideoita nopeammin ja paremmin kuvattuina? Tai toteuttaa mukaansatempaavan, tehokkaan ja tuloksekkaan työpajan virtuaalisesti, ilman osallistujien matkustamista? Onko vastuullasi osallistujamäärältään suurten kehitystyöpajojen ohjaaminen? Jos vastaat yhteenkään edellisistä kysymyksistä kyllä, sinun kannattaa tutustua tarkemmin digitaalisiin innovointityöpajoihimme.

Orchidea Brainstorming tuo tehokkuutta innovointiin

Orchidea Brainstorming auttaa, jos ongelmanomistaja haluaa saada parempia ideoita ongelmanratkaisuun. Ja se on erityisen toimiva osallistettaessa suuria joukkoja ideointiin. Esimerkiksi strategian jalkautusta varten voidaan yhdessä innovoida, mitä strategian linjaukset ovat uusina käytännön ratkaisuina.

Hyödyt:

  • Orchidea Brainstormingissa syntyy flow-tila, joka saa osallistujat intensiiviseen tuottotilaan.
  • Samassa ajassa ja samankokoisella ryhmällä saadaan keskimäärin nelinkertaisesti ideoita verrattuna perinteiseen aivoriiheen.
  • Prosessin tuloksena syntyvät ideakonseptit ovat monipuolisesti kuvattuja
  • Ideat tallentuvat saman tien digitaalisesti ja niistä saadaan heti yhteenveto
  • Yksi ohjaaja pystyy helposti ohjaamaan samanaikaisesti useita rinnakkaisia ryhmiä
  • Työpajoja on helpompi järjestää, jos osallistujien ei tarvitse matkustaa. Virtuaaliset työpajat säästävät sekä kustannuksia että pienentävät hiilijalanjälkeä.

 APERA-prosessi vie innovoinnin uudelle tasolle

Jo 1,5 miljoonaa osallistujaa tietää ICG Innotiimin kehittämän OPERA-työtavan toimivaksi ryhmätyötavaksi. Osa tuntee sen myös sen alkuperäisellä suomalaisella Tuplatiimi-nimellä. Yhdistämällä sen ja Orchidea Brainstorming -työtavan keskeiset vahvuudet on syntynyt digitaalinen APERA-prosessi, joka vie innovoinnin kokonaan uudelle tasolle.

Hyödyt:

  • APERA on hyvä ratkaisu erityisesti silloin, kun joukolla on yhteinen ongelma, johon pitäisi löytää yhdessä paras ratkaisu.

Molemmat edellä mainitut työtavat toimivat hyvin myös yhdessä. APERA-prosessilla linjataan aiheeseen mahdolliset pääsuunnat ja Orchidea Brainstorming -työtavalla tuotetaan syventäviä jatkoehdotuksia ko. pääsuuntiin.

Miksi vaihtaa Post-it-laput digitaaliseen alustaan?

Ohjattujen työpajojen tavoite on saada osallistujien paras ajattelukapasiteetti käyttöön ja luoda osallistumisen kautta innostus ja motivaatio viedä ideoinnin tuloksia käytäntöön. Perinteinen fläppitaulu ja Post-it-lappu yhdistelmä toimii mainiosti edelleen, mutta digitaalisuus tuo innovointiin ja työpajoihin reippaasti lisää tehoa ja tuloksia.

Orchidea Brainstorming ja APERA hyödyntävät samaa Orchidean digitaalista alustaa, mutta kyse on kahdesta erilaisesta prosessista kahteen erilaiseen ongelmanratkaisun tilanteeseen. Kysy lisää konsulteiltamme ja räätälöidään työpajat organisaatiosi tarpeiden mukaan!

Useat asiakkaistamme ovat hyödyntäneet malleja erinomaisin tuloksin.