Miten luot seuraavan läpimurron markkinoilla – viettämällä vuosia kokoushuoneissa? Suosittelemme innovointiin Design Thinking -lähestymistä ja asiakkaiden kanssa työskentelyä jo tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä. Ota käyttöösi tehokas prosessi ja työkalut, ja ryhdy toimeen – asiakkaiden kanssa.

Kehitä asiakkaiden kanssa

Lean Startup, Design Thinking ja palvelumuotoilu korostavat tiivistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa. Uudet palvelu ja tuotteet kehitetään asiakkaiden kanssa yhdessä, asiakkaan kentällä – ne eivät synny pölyisissä kokoushuoneissa. Asiakaslähtöisen kehittämisen mallimme auttaa organisaatiotasi eteenpäin kolmella avainasialla: prosessilla, työkaluilla ja käytännön toiminnalla.

Ketterä, Design Thinkingistä ja Lean Startupista ammentava prosessimme räätälöidään aina tilanteesi mukaan. Se lähtee asiakkaasta, ja pitää kiinni asiakaskontakteista alusta loppuun. Prosessin avulla saavutat tasapainon luovan työskentelyn ja tehokkaan toteutuksen välille.

Sytytämme ihmisiin luovuuden liekin ja luomme turvallisen ilmapiirin luovaan vuorovaikutukseen. Kohdistamme tekemisen ja kokeilemisen aina kriittisiin asioihin ja kehitysvaiheen relevantteihin haasteisiin. Fokus on oikeiden asioiden tekemisessä, ei kaiken tekemisessä aina ensimmäisellä kerralla oikein.

Muotoile menestyviä palveluita

Avullamme kehität menestyviä palveluita, jotka vastaavat asiakkaiden todellisiin tarpeisiin ja pärjäävät kilpailluilla markkinoilla. Autamme sinua käynnistämään, suunnittelemaan ja toteuttamaan tehokkaita ja ketteriä projekteja. Samalla varmistamme, että asiakkaasi saavat erinomaisia kokemuksia osallistuessaan yhteiskehittelyyn kanssasi.

Valmennuksissamme opit, kuinka luoda prosessit design-lähtöiseen kehittämiseen, keräät työkalupakkiisi oikeat työkalut ja menetelmät eri tilanteisiin, ja opit tarttumaan toimeen loputtoman suunnittelun sijaan. Osallistu avoimiin valmennuksiimme tai varaa organisaatiollesi räätälöity valmennus.

Olemme kumppanisi…