clemens-van-lay-5eThdzpVqyE-unsplash

Ketteryyden kehittäminen ketterästi

Liiketoimintaympäristön kasvava monimutkaisuus on ongelma monille organisaatioille – sen hallitsemisesta on tullut jatkuva haaste.  Me autamme sinua ymmärtämään, miten ketteryydellä vastataan ympäristön kasvavaan monimutkaisuuteen. Analysoimme yhdessä, mihin ketteryyden ulottuvuuksiin organisaatiosi kannattaa kiinnittää huomiota, jotta voitte vastata monimutkaisuuden kasvuun mahdollisimman tehokkaasti.

Lähtötilanteen arviointi

Olemme kehittäneet ketterän organisaation mallin, joka kuvaa seitsemän organisaation ketteryyden elementtiä. Muuttuakseen ketterämmäksi organisaation tulee kiinnittää huomiota kaikkiin seitsemään elementtiin. Näiden elementtien tärkeys ja niiden kehittämisen tarpeet kuitenkin vaihtelevat riippuen organisaation tilanteesta.

On siis tunnistettava lähtökohdat ennen toimenpiteiden käynnistämistä. Tässä kannattaa käyttää kehittämäämme ketteryyden diagnosointimallia (ICG agility check). Tutkimme yhdessä kanssasi jokaisen elementin osalta tilannetta, merkitystä ja tarvetta toimintaan. Hyödynnämme tässä erilaisia tutkimusmenetelmiä ja -asetelmia. Diagnoosivaiheessa teemme organisaatiossasi mm. kyselyitä, haastatteluita, havainnointia. Lisäksi toteutamme erilaisia harjoituksia ja mahdollisuuksia herätellä ajattelua vuoropuhelussa johdon ja työntekijöiden kanssa. Diagnoosivaiheen tavoitteena ei ole vain nykytilan selvittäminen – lisäksi haluamme herättää innostuksen ketteryyttä kohti.

Toimenpiteiden suunnittelu

Diagnoosivaiheen tuloksena syntyy ydintiimin tuottama arvio organisaatiosi mahdollisista ketteryyden kehittämiskohteista ja tavoitelluista hyödyistä. Jokaisen elementin osalta tunnistetaan mahdolliset mittarit ja kehittämistoimenpiteet yhdessä sinun kanssasi. Tämän avulla pystyt määrittelemään, miten haluat edetä ketteryyden kehittämisessä ja millä vauhdilla haluat toimia. Haluatko ottaa suuria harppauksia valituissa elementeissä vai kehittää kaikkia seitsemää elementtiä yhtä aikaa hieman rauhallisemmin ja tasaisemmin?

Olemme kumppanisi matkalla kohti ketteryyttä

SUUNNITTELU

Rakennamme organisaatiollesi soveltuvan lähestymistavan tiimin ketteryyden diagnoosivaiheen tekoon.

KETTERYYDEN DIAGNOOSI (AGILITY CHECK)

Määrittelemme yhdessä ketteryyden kehityskohteet kyselyiden, työpajojen ja havaintojen perusteella.

TOIMENPITEET

Yhteisen suunnitelmamme perusteella voit tehdä päätökset kehittämisen askeleista ja keinoista.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin sovitaan aika keskusteluille!

    ICG Innotiimi saa lähettää markkinointiviestejä minulle. Jokaisessa viestissä on ohjeet markkinointiviestien peruuttamiselle.

    Käynnistä muutos jo tänään!