Näyttökuva 2023-8-10 kello 16.01.10

Keitä me olemme?

ICG on eurooppalainen konsulttitiimi, jonka juuret ovat Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa. Kehitämme kestäviä muutosprosesseja yhdessä johtajien ja työntekijöiden kanssa. Asiakkaamme ovat tulevaisuuteen katsovia yrityksiä ja julkisia organisaatioita, jotka haluavat uudistua. Olemme kokeneita muutosasiantuntijoita ja tuomme jokaiseen asiakasprojektiimme mukanamme koko osaamisemme ja kokemuksemme, ilman turhaa tärkeilyä.

140+ Konsulttia

Yhdistämme toiminnassamme huippuosaamisen ja monipuoliset kompetenssit.

Tiimimme

12 Euroopan maata

Tunnemme kunkin maan paikallisen kulttuurin ja toimimme Eurooppaan istuvilla yhteisillä ajattelu- ja menettelytavoilla.

Sijaintimme

35 Vuotta kokemusta

Meillä on pitkä käytännön kokemus ja hyödynnämme innovatiivisia, tulevaisuuteen suuntaavia menetelmiä.

Asiakastarinamme
»Vahvat näytöt lean-prosessikehittämisestä.«
2017_Veho-Lean-Innotiimi-ICG_pysty

Timo LehtoKehitysjohtaja, Veho Oy

Ainutlaatuinen toimintamalli

ICG Integrated Consulting Group toimii ainutlaatuisella tavalla. Muodostamme nimemme mukaisesti integroidun konsultointiverkoston, joka koostuu 12 Euroopan maassa toimivasta ICG-bisnesyksiköstä ja yhteensä 140 konsultista. Suomen yksikössä meitä on kaikkiaan 22 aktiivista ja kokopäivätoimista konsulttia, jotka toimivat verkostossa itenäisesti ja yrittäjäpohjaisesti. Kaikkia yhdistää sekä yhteiset arvot, projektit, holakratia-mallin mukaiset käytännöt että jatkuva halu oppia ja kehittyä.

Visionamme on muodostaa eurooppalainen, muutokseen ja uudistumiseen keskittyvä konsultointiverkosto, jonka toiminta perustuu ainutlaatuiseen liiketoimintamalliin. Haluamme olla todellinen vaihtoehto alueellisille ja globaaleille toimijoille ja tarjota suurta vaikuttavuutta ja vastinetta rahalle. Haluamme ICG:ssä olla myös malliesimerkki vastuullisesta, ketterästä ja vuorovaikutteisesta organisaatiosta.

Menestystarinamme

1983

Start-up syntyy Grazissa Itävallassa

Yliopistossa työskentelevät Manfred Höfler ja Norbert Herbst perustavat Infora-nimisen start-upin. Päähuomio organisaatioiden kehittämisessä ja IT-alan yrityksissä.

1984

Toiminta alkaa Suomessa

Kari Helin ja Arto Helin perustavat Innotiimin. Fokuksessa innovaatiot ja tiimien kehittäminen.

1990

Menestystä Itävallassa ja Suomessa

Infora on laajentunut ja 18 työntekijää on mukana mielenkiintoisissa projekteissa. Samaan aikaan Innotiimi saavuttaa mainetta innovatiivisilla metodeillaan.

2001

Itävallasta Unkariin

ICG Unkari perustetaan Szolt Szabo-Jilekin ja Zoltan Martonin kanssa. Unkarin yhtiö kasvaa nopeasti 10 hengen konsulttitiimiksi, joka keskittyy Leaniin ja organisaatioiden kehittämiseen.

2003

Askel Saksan markkinoille

Ensimmäiset projektit johtavat konsulttitiimin perustamiseen Saksaan. Kokeneemmat konsultit tuovat mukaan omaa osaamistaan.

2005

Laajentuminen jatkuu Euroopassa

Uudet kumppanit Unkarissa, Romaniassa ja Bulgariassa avaavat tietä itäisessä Euroopassa, missä muutoksen konsultointi ei ole vielä kovin kehittynyttä.

2010

Inforasta tulee ICG

Kasvu johtaa uuteen liiketoimintamalliin ja brändiin: syntyy ICG Integrated Consulting Group. Yhdessä Stefan Poschin kanssa perustetaan ICG Innovation, joka luo yhteydet Innotiimiin.

2012

Aloitus Prahassa

Tsekkiläisten Lean-eksperttien Milan Gazdikin ja Libor Cadekin start-up Capability yhdistyy ICG:n kanssa. Samalla he tuovat oman tietotaitonsa mukaan asiantuntijajoukkoon. Tällä hetkellä Prahassa työskentelee 12 henkilöä ja uusi toimipiste on rakenteilla Bratislavaan.

2013

Innovaatiovoimaa pohjoisesta

Tutuksi tulleen Innotiimin yli 25 konsulttia yhdistyvät ICG:n kanssa. Yhdistyminen vahvistaa koko ryhmän osaamista innovaatioista, muutoksen johtamisesta ja johtajuudesta – pohjoismaisella tavalla.

2017

Uusia globaaleja kumppanuuksia

Yhdysvaltalainen Schaffer Consulting, kiinalainen Innova ja Rijnconsult Alankomaista ovat olleet yhteistyökumppaneita useamman vuoden. Vuonna 2017 kumppanuutta vahvistetaan tavoitteena varmistaa korkeatasoiset konsulttipalvelut globaaleille asiakkaille.

2018

ICG vahvistaa digitaalista osaamistaan

Itävaltalainen digitalisaatioon keskittynyt Dignit tulee ICG:n kumppaniksi. Kokeneet konsultit Richard Hübner ja Markus Heingärtner tuovat vahvan lisäpanoksen ICG:n palveluihin.

Jatketaan tarinaa yhdessä!