Cimcorp tavoittelee nollaa tapa­turmaa ICG Innotiimin tuella

cimcorp

“Mitä lähemmäksi nollaa mennään, sitä vaikeammaksi tie muuttuu.”

Tero Nenonen, HSE Manager, Cimcorp

Ulvilassa pääkonttoriaan pitävä Cimcorp on kansainvälinen sisälogistiikan automaatioratkaisujen uranuurtaja. Suomessa, Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Intiassa toimiva yhtiö on optimoinut asiakkaidensa lähettämöjen, jakelukeskusten ja rengastehtaiden materiaalivirtoja yli 30 vuoden ajan.

Yhtiö on aloittamassa ICG Innotiimin kanssa laajaa työturvallisuuden kehittämiseen tähtäävää hanketta. ”Dare to care” -työnimellä kulkevan hankkeen ydin on, että jokainen yhtiössä toimiva ihminen osallistuu kehittämään työturvallisuutta.

– Yrityksenä olemme juuri nyt murroksen ja kasvun vaiheessa. On hienoa, että töitä riittää ja taloon tulee uutta väkeä, mutta se luo omat haasteensa. Olemme saavuttaneet työturvallisuudessa erittäin korkean tason, ja haluamme varmistaa, että positiviinen kehitys jatkuu vastaisuudessakin. Tavoitteemme on päästä pysyvästi nollaan tapaturmaan, kuvailee Cimcorpin HSE Manager Tero Nenonen.

ICG Innotiimin malli herätti kiinnostuksen

– Olin jo jonkin aikaa miettinyt, että tarvitsisimme valmennuksen, joka aktivoi koko organisaation ja sitouttaa yksilötasolla turvallisuuteen. ICG Innotiimin malli, jossa esimiehet kouluttavat oman tiiminsä, herätti kiinnostuksen. Olimme yhteydessä Anssi Juutilaiseen ja ICG Innotiimin aiempiin asiakkaisiin, ja heidän kokemuksensa vahvistivat meidän päätöksemme.

ICG Innotiimin rooli on valmentaa esimiehet valmentamaan omat tiiminsä. Nenosen mukaan esimiehet tulevat saamaan oppia mm. valmennuksiin liittyvistä tekniikoista ja osallistavan johtamisen työkaluista. Nenonen uskoo, että uusista opeista on hyötyä esimiehille jatkossa muussakin kuin työturvallisuusjohtamisessa.

Nolla on mahdollinen, kun jokainen osallistuu

Dare to care -hanke toteutetaan esimiesten vetäminä puolen päivän mittaisina työpajoina, joihin osallistuu syksyn 2019 mittaan koko henkilöstö Suomessa. Yksittäisen työpajan aiheena on kunkin osaston tai työryhmän työturvallisuuden nykytila ja sen parantaminen omalla toiminnalla. Erityisen painoarvon saa Nenosen mukaan palautteen antaminen ja sen merkitys työkaverista välittämisenä.

– Hanke on meiltä suuri panostus ja osoittaa kuinka sitoutunut johto on työturvallisuuden kehittämiseen. Mutta mitä lähemmäksi nollaa tapaturmaa kuljetaan, sitä vaikeammaksi tie muuttuu ja yksilön rooli kasvaa. Maaliin asti pääseminen edellyttää, että ihan jokainen on mukana kehittämässä turvallisuutta. Uskomme, että viestillä on ihan erilainen painoarvo kun se tulee turvallisuusorganisaation sijaan suoraan omalta esimieheltä, Nenonen kertoo.

Lisätietoja