TRIZ valmennus­työpaja

Vantaa, Suomi

triz
pvm

06. - 07.11.2019

Days: 2

Kieli

English

Location

Vantaa

Ilmoittaudu

Andritz, Boeing, GE, LG, P&G, Philips, Rolls Royce, Samsung ja Siemens ovat esimerkkejä organisaatioista, jotka systemaattisesti hyödyntävät TRIZ-menetelmiä ja työkaluja teknisten ongelmien ratkaisemisessa. Ja ne ovat tehneet sen suurella menestyksellä: TRIZ on kaksinkertaistanut keksintöjen määrän Rolls Roycella, Samsung luo satoja keksintöjä vuosittain ja Siemens on perustanut organisaation sisäisen TRIZ -valmennusohjelman. Valmennustyöpajassamme sinäkin opit ratkaisemaan teknisiä ongelmia tehokkaasti ja innovatiivisesti.

Kenelle?

Työpaja antaa osallistujille käytännön työkaluja, joiden avulla pystyy luomaan toimivia kehitysideoita ja ratkaisemaan teknisiä ongelmia uudella – innovatiivisemmalla – tavalla. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille (tuotekehitys, teknologia, tuotanto), jotka haluavat perehtyä tehokkaisiin TRIZ-työkaluihin.

Työpaja antaa osallistujille konkreettisen työkalupakin ratkaista teknisiä haasteita ja valmiudet myös edistää TRIZ-menetelmien käyttöä laajemmin omassa organisaatiossa. Työpaja tarjoaa myös case-esimerkkejä TRIZ-työkalujen käytännön soveltamisesta.

Ohjelma

Valmentaja: Jarno Poskela

8:30 Aamiaista tarjolla

9:00 Aloitus

 • Johdanto TRIZ -lähestymistapaan ja työkaluihin
 • How it all works – industrial TRIZ case study from LG Electronics – Prof. Leonid Chechurin, LUT (in English)
 • Problem Hierarchy Analysis – analysoi ongelma
 • 40 Innovointiperiaatetta – ruoki luovuutta teknisten ongelmien ratkaisussa
 • Ristiriidan käsite ja Ristiriitamatriisi – ymmärrä ongelman syvin olemus
 • Ideaaliratkaisu – hyödynnä näkymättömät resurssit ongelmanratkaisussa

16:00 Lopetus

Trainers: Stefan Posch and Jarno Poskela

Language: English

8:30 Breakfast available

9:00 Start of the day

 • TRIZ process and the Beer glass model
 • Innovation checklist
 • Function analysis
 • Trimming and Function oriented search
 • Trends of evolution of technical systems
 • Smart Little People
 • Case Philips – TRIZ tools in action

16:00 End of the day

Paikka

Scandic Helsinki Aviacongress, Robert Huberin tie 4, 01510 Vantaa

Hinta

1 päivä: 750 € + alv, 2 päivää: 1350 € + alv

Kaksi osallistujaa samasta organisaatiosta: 2 300 € + alv. (molemmat päivät)

Valmennukseen osallistujat saavat läpikäydyistä TRIZ-menetelmistä työkaluohjeet ja mallipohjat. Hintaan sisältyy lisäksi luentomateriaalit sekä kahvit ja lounaat. Huom! Ohjelma on suomeksi ja englanniksi.

Lisätiedot

Jarno Poskela: jarno.poskela@innotiimi-icg.com, 050 381 9773

 Ilmoittaudu

27.10.2019 mennessä!

Peruutusehdot: Myöhemmin kuin 10 päivää ennen valmennusta tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistumista ei peruta eikä osanottaja saavu koulutukseen, veloitamme kokonaishinnan. Esteen sattuessa valmennuspaikan voi luovuttaa toiselle henkilölle.

Valmentajat ja puhujat

Jarno Poskela (TkT, Innotiimi-ICG) toimii Innotiimi-ICG:ssä innovaatiotoiminnan konsulttina ja osakkaana. Viimeaikoina hänen valmennus- ja konsultointitoimeksiantonsa ovat keskittyneet mm. innovaatiostrategian, ennakointityön, innovaatiojohtamisen, innovaatioprosessin, kokeilevan kehittämisen, innovaatiokulttuurin, innovointimenetelmien, radikaalin innovaatiokyvykkyyden, kiihdyttämömallien, palvelumuotoilun ja lean-tuotekehityksen kehittämiseen. Lisäksi hän vetänyt asiakasorganisaatioille erilaisia innovointiprojekteja uusiin tuotteisiin, palveluihin ja liiketoimintamalleihin liittyen. Hän on ollut konsultoimassa noin puolta Suomen TOP-50 yritystä innovaatiotoiminnan kehittämisessä. Jarno toimii myös Suomen TRIZ-yhdistyksen (TRIZ Hub Finland) puheenjohtajana.

Stefan Posch (Innotiimi-ICG) is a founder of Integrated Consulting Group (ICG) Innovation. Before that he has been working in the high tech sector for more than 10 years. In 2002 he was awarded inventor of the year of Philips semiconductors for the invention of NFC. For many years he has successfully been applying TRIZ in innovation projects.

Leonid Chechurin (Professor, Lappeenranta University of Technology) received his Doctor of Science Degree in 2010 with the dissertation on Mathematical Modeling and Analysis of Dynamic Systems. His work has been published in journals and conferences in the fields of control and system theory and automation, mathematical modeling, creativity and innovations. He was employed by leading innovating technology companies like Samsung Group and LG Electronics as a consultant for engineering design group. He has also been consulting companies like General Electric, Wrigley and British American Tobacco. Prof. Chechurin is the Vice-president of MATRIZ, International Association of TRIZ.

 

Ilmoittaudu