Kanerva_header_3

Kun psykologi hurahti Leaniin

Innotiimi-ICG:n tuore konsultti Peter Kanerva on taustaltaan psykologi, joka huomasi, että organisaatioiden toimintatavat suorastaan pakottavat ihmiset toimimaan huonommin kuin mihin he pystyisivät.

Peterille silmiä avaava hetki valmentajana oli asiakkaan koulutustilaisuus 15 vuotta sitten, kun hän oli sparraamassa erään työyhteisön vuorovaikutusta. Ihmiset olivat innostuneita ja täysillä mukana. Samalla Peter kuitenkin huomasi ajattelevansa: ”Kun tämä tilaisuus päättyy, viimeistään huomenna te jatkatte samaa tympeyttä toisianne kohtaan kuin ennen”.

Herättyään omaan ajatteluunsa hän alkoi ihmetellä, miksi organisaatiot eivät luonnostaan tue ihmisiä avoimeen vuorovaikutukseen ja sujuviin toimintamalleihin.

– Huonoimmillaan ontuvat prosessit tulehduttavat ihmisten välit, ja sitten kutsutaan joku valmentamaan hyvää vuorovaikutusta. Tällainen laastarointi ei kuitenkaan toimi. Väitänkin, että huonosti toimiva järjestelmä tyhmentää ihmisiä, Peter lataa.

Prosessien ja ihmisten kehitys kulkevat Peterin mukaan organisaatioissa käsi kädessä. Hänen tavoitteensa onkin luoda järjestelmällisistä kokeiluista rakentuva onnistumisen kehä. Toimintatapa kehittyy, ja samalla kaikkien osallistujien osaaminen kehittyy. Ytimessä on omien ja yhteisten onnistumisen edellytysten jatkuva peilaus ja kehittäminen.

– Kehittämisen matka työyhteisössä on aina oppimisen matka. Suurin haaste on kaivaa esiin kehittämispotentiaali ja realisoida se arjen toiminnaksi ja oppimiseksi. Kehittämisen vaiheistaminen on tässä onnistumisen avain. Ihmiset lähtevät kokemukseni mukaan mielellään mukaan, jos he pitävät kokeilua järkevänä ja perusteltuna. Minun roolini on tukea kokeilua siten, että onnistuminen on mahdollista, Peter kuvailee.

Peterin valmennusten keskeinen ydin on vaiheistuksessa, eli seuraavan askeleen tunnistamisessa valmennettavan näkökulmasta. Monen organisaation perussynti on nostaa rima liian korkealle ja nopeasti. Aloitetaan kerralla paljon ja lopputuloksena hengästyminen.

Peterin psykologin tausta ja japanilaisilta Senseiltä hankitut Lean-opit tuovat asiakkaille arvoa siinä, että hän pystyy käytännönläheisesti ja tavoitteellisesti nivomaan jatkuvan kehittämisen ja oppimisen toimivaksi kokonaisuudeksi. Peter on innostava pakkaus prosessien kehittämisen Lean-osaajaa ja inhimillisen pääoman kasvun valmentajaa.