Vaisanen_header_1

Kehittäjän sydän sykkii asiakkaille

Ari Väisäselle Lean tarkoittaa kokonaisvaltaista lähestymistapaa asiakasarvon tuottamiseen. Parhaimmillaan kyse ei ole pelkästä projektista, vaan koko elämänkestoisesta polusta, jota ohjaa arvomaailman asettamat tavoitteet kohti toiminnallista erinomaisuutta.

Matkustajalle eksyminen on aina stressaavaa, mutta liiketoiminnassa se merkitsee myös taloudellisia menetyksiä. Organisaatioissa on käyttöä navigaattorille, joka ohjaa kulkemaan oikealle reitille.

– Olemme Innotiimi-ICG:ssä Lean transformaation navigaattoreita eli muutoksen mahdollistajia. Autamme asiakasta suunnistamaan kohti tavoitetiloja. Ohjaamme organisaatioita ja ihmisiä siten, että he pääsevät tavoitteeseensa systemaattisesti oikealla tavalla ja turvallisesti, Ari kuvailee omaa rooliaan.

Kehityspotentiaalin havaitsemisesta jatkuvaan parantamiseen

Organisaatioiden ohella intohimoinen kehittäjä valmentaa myös nuorten urheilujoukkuetta vapaa-ajallaan. Ari näkee toiminnassa yhtäläisyyksiä. Molemmille on tärkeää uskaltaa kokeilla ja tehdä asioita uudella tavalla. Hänen mukaansa organisaatioiden tulisi vapauttaa nykyistä enemmän aikaa oman sisäisen toiminnan havainnoimiselle ja mahdollistaa kehityspotentiaalin tunnistaminen. Kun sitä kautta aletaan etsiä ratkaisuja, päästään mukaan jatkuvan parantamisen kehään. Joka päivä voidaan tehdä pieniä parannuksia ja saavuttaa jopa enemmän kuin on etukäteen suunniteltu.

– Parasta valmentamisessa ovat onnistumiset. Esimerkiksi nuorten urheilijoiden kanssa näkee, miten joukkue oppii yhdessä; oivaltaa tekniikan ja omaksuu uuden tavan toimia. Sama tapahtuu organisaatioissa, kun valmennuksen avulla pystytään muuttamaan ajattelua. Tuntuu aina yhtä hyvältä, kun valmennettavat saavuttavat tavoitteitaan, Ari summaa.

Prosessien kehittämisen lisäksi huomio ihmisten johtamiseen ja osaamispääoman kasvattamiseen

Innotiimi-ICG:n asiantuntijana työskentelevä Ari toimii työyhteisöissä Lean-johtamiskäytäntöjen ja -arvovirtaprosessien kehittäjänä. Hänen vahvassa asiantuntijuudessaan heijastuu vuosien kokemus teollisuuden eri alojen laatu- ja prosessikehityksestä sekä Suomesta että ulkomailta. Työskentely eri maissa ja kulttuureissa, kuten Kiinassa ja Yhdysvalloissa, on tuonut mukanaan kyvyn ymmärtää myös globaalin liiketoiminnan näkökulmia ja muutosta.

Leanin ytimessä ovat prosessien laadullinen kehittäminen, hukkien poistaminen ja arvovirtaketjuissa läpimenoaikojen nopeuttaminen. Ari korostaa myös ihmisten johtamisen ja osaamispääoman kasvattamisen merkitystä. Kaiken kivijalkana jokaista organisaatiota ohjaa oma yrityskulttuuri ja arvoperusta.

– Minulle Lean on ennen kaikkea tie kohti uuden oppimista, kadotetun löytämistä ja tarpeettoman hylkäämistä. Kaikki tämä tehdään yhdessä sekä asiakasorganisaatioiden että niissä työskentelevien ihmisten kanssa ja heidän hyväkseen.

Tarvitsetko apua muutoksen käynnistämisessä? Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä!