Ota yhteyttä

 
Fasilitoi mestarin ottein - valmennus 16.1.2018

Fasilitoi mestarin ottein - valmennus 16.1.2018

Haluatko saada ryhmän tuottamaan uusia ideoita tai kehittämään asiaasi tuottavalla ja hauskalla tavalla? Tule hakemaan opit fasilitoinnin kulmakivistä!

Kenelle?

Haluatko saada ryhmän tuottamaan uusia ideoita tai kehittämään asiaasi tuottavalla ja hauskalla tavalla? Tule hakemaan opit fasilitoinnin kulmakivistä aikataulun pitämiseksi, turhan jähmeyden poistamiseksi ja mielekkäiden projektien työstämiseksi. Valmennus on tarkoitettu työpajojen ohjaajille sekä kokousten, projektien ja tiimien vetäjille.

Yhteiskehittäminen organisaatioissa kollegoiden ja asiakkaiden kanssa yleistyy ja kokouksissa usein myös ideoidaan sekä työstetään kehityshankkeita kampaviinereiden mussuttamisen sijaan. Työpajat kuitenkin turhauttavat, ellei niistä koeta saatavan hyötyä. Jollain pitää olla osaaminen, kuinka organisaationne työpajat järjestetään tehokkaasti. Kun järjestämäsi työpajat koetaan mielekkäinä ja arvokkaina tapoina käyttää aikaa, niihin osallistutaan mielellään, ihan houkuttelemattakin.

Innotiimi-ICG:n valmennuksessa opit kuinka työpajan tai kokouksen voi fasilitoida niin, että ihmisillä on siellä kivaa ja he lähtevät lisää energiaa saaneena tilaisuudesta. Kukaan ei dominoi, ja kaikki tulevat kuulluiksi. Samalla on kuitenkin ratkaistu asetetut haasteet ja saavutettu etukäteen luodut tavoitteet.

Sisältö

Koulutuksesta saat mukaasi fasilitoijan muistilistan ja käytännön työkaluja työpajojen ja kokousten vetämiseen. Opit lisää itsestäsi työpajan vetäjänä ja kasvatat kyvykkyyksiäsi osallistujien ristikkäisten agendojen hallintaan, motivaation esiintuomiseen, jännitteiden lieventämiseen sekä omien ennakko-odotustesi hallintaan.

Ohjelma

9:00 aamiainen tarjolla

 • Aamupalan ohessa tutustuminen ja verkostoituminen

9:30 valmennus alkaa

 • Virittäminen /mielen avaus
 • Fasilitoijan roolikartta
 • Omien ominaisuuksien kehittäminen

11:45 buffet lounas

12:30 valmennus jatkuu

 • Haasteet, käyttökohteet ja esteet
 • Onnistunut työpaja
 • Muistilista

15:15 valmennus päättyy

 • Avoin keskustelu ja verkostoituminen halukkaille jatkuu

Käytämme työskentelyssä osallistavia menetelmiä ja psykodraamaprosessia (virittäminen – toiminta – jakaminen – pohdinta).

Aika ja paikka

Tiistai 16. tammikuuta 2018, klo 9:00-15:15

Original Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, 00100 Helsinki

Hinta per osallistuja

775 € + alv.

Kaksi osallistujaa samasta organisaatiosta: 1.450 € + alv.

Early bird hinta 675 € + alv voimassa 8.12.2017 saakka.

Early bird kaksi osallistujaa samasta organisaatiosta: 1.250 € + alv. voimassa 8.12.2017 saakka.

Osallistujat saavat valmennuksessa läpikäydyistä asioista koostetun Fasilitoijan muistilistan. Hintaan sisältyy lisäksi muu luentomateriaali sekä aamupala, buffet lounas ja kahvit.

Ilmoittaudu Fasilitoi mestarin ottein -valmennukseen

Ilmoittautumiset 11.1.2018 mennessä alla olevalla lomakkeella.

Valmennukseen otetaan 24 osallistujaa, ilmoittautumisjärjestyksessä.

Pienin osallistujamäärä, jolla valmennus pidetään on 6 henkilöä.

 

Lisätiedot

pia.rotko@innotiimi-icg.com, 040 868 1577

Peruutusehdot

Myöhemmin kuin 14 päivää ennen valmennusta tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistumista ei peruta eikä osanottaja saavu koulutukseen, veloitamme kokonaishinnan. Esteen sattuessa valmennuspaikan voi luovuttaa toiselle henkilölle.

Valmentajien esittely

Pia Rotko

Pia on erityisen hyvä ryhmien vuorovaikutuksen vahvistamisessa myös jännittyneissä tilanteissa. Häntä innostaa johtajien ja tiimien tukeminen niin, että ne menestyvät, innostuvat ja jaksavat arjessa. Pia kokee näkemyserot kiinnostaviksi haasteiksi, joissa kuunteleva, läsnäoleva työtapa on tehokkain.

Psykodraamaohjaajana Pia huolehtii osallistujista siten, että he kaikki pystyvät antamaan parhaansa. Työnohjaajana hän kysyy oikeita kysymyksiä ja tekee näkyväksi abstrakteja asioita. Diplomi-insinöörin tausta auttaa monimutkaisten asioiden käsittelyssä, analysoimisessa ja jäsentämisessä. Työyhteisösovittelukoulutus on syventänyt hänen osaamistaan restoratiivisessa sovittelussa.

Ohjatessaan Pia tekee asioita näkyväksi, kysyy oleellisia kysymyksiä, kuuntelee, on läsnä ja lisää osallistujien spontaaniutta ja luovuutta. Kohtaamisen ammattilaisena Pia huolehtii ihmisistä herkällä otteella.

Antti Miettinen

Aina iloinen Antti uskoo vahvasti, että innovointi ja oppiminen tapahtuvat vuorovaikutuksessa.

Hän auttaa asiakkaitaan luomaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia systemaattisen tekemisen kautta yhteiskehittäen ja vanhaa rohkeasti uudistaen.

Antti on parhaimmillaan hankkeissa, joissa pitää kyseenalaistaa vallitsevaa ajattelua yli toimialarajojen ja samalla kytkeä ihmiset mukaan muutokseen. Hänen erityinen intohimonsa on saada fakkiutunut tai taantuva toiminta muuttumaan jälleen kannattavasti kasvavaksi.

Eurosafety 11.-13.9., Tampere

Innotiimi-ICG on mukana Pohjoismaiden suurimmassa turvallisuusalan ja riskienhallinnan ammattilaistapahtumassa.

 

Lean käytännön perusteet 14.-15.5., Vantaa

Tervetuloa ainutlaatuiseen koulutusympäristöön - polkuautotehtaalle - oppimaan Leania Toyotan tapaan.

Innotiimi-ICG mukana Laatupäivillä 6.-7.6.

Innotiimi on Laatupäivien yhteistyökumppani, ja vastaa "Hallittu disruptio laadun takeena" -Hackathonista. 

 

 

Lean suunnittelun ja tuotekehityksen työympäristöihin sekä suunnittelutoimistoihin

Siirrä Lean-ajattelu tuotannosta koko yrityksen käyttöön ja huomaa kuinka yhteinen, läpinäkyvä toimintatapa ja tehostettu toiminta nopeuttavat asiakastöiden virtausta ja minimoivat hukkaa. Iisalmi 10.4.2018 & Varkaus/Kuopio 11.4.2018

Beer and Business design - From ideas to business concepts

Are you on your way to be a successful startup team? Do you know how to crystallise your business concept to yourself and to your investors? Join our workshop to learn how to engage your whole team in taking your idea to a crystal clear business concept!

Aamiaisseminaari 26.4.2018: Ketterä kehittäminen - Nopeat tulokset

Ketterä kehittäminen – Nopeat tulokset auttaa sinua löytämään paremman toimintatavan 100 päivässä. Tule seminaariin kuulemaan lisää toimintamallista ja Fennialla saavutetuista tuloksista.

Valmennus 15.-16.5.2018: Innovointimenetelmät – Ketteryyttä ja innovatiivisuutta palvelukehitykseen ja tuotekehitysprojektien läpivientiin

Haluaisitko saada kehitystyöpajoihin lisää innovatiivisuutta ja tehoa? Tule hakemaan valmennuksesta uusia menetelmiä, joita innovatiiviset suomalaiset yritykset jo käyttävät.

Liiketoimintamalli-innovaatiot –valmennus 15.2.2018

Uudesta liiketoiminnasta pitää synnyttää yhteinen, ymmärrettävä kuvaus, jotta sitä voi johtaa. Liiketoimintamallien kuvaaminen on tehokas, nopea ja osallistava tapa uuden liiketoiminnan innovointiin, arviointiin ja organisaation sitoutumisen rakentamiseen. Tule valmennukseen hakemaan käytännön keinot liiketoimintamalli-innovaatioiden luomiseen ja toteuttamiseen.

Fasilitoi mestarin ottein - valmennus 16.1.2018

Haluatko saada ryhmän tuottamaan uusia ideoita tai kehittämään asiaasi tuottavalla ja hauskalla tavalla? Tule hakemaan opit fasilitoinnin kulmakivistä!

Tehokas ja tuloksekas digitaalinen ideointi face-to-face tai virtuaalisesti 25.1.2018

Nosta tuottavuus ja luovuus työpajoissasi uudelle tasolle. Tule hakemaan seuraavan sukupolven ideointityökalut salkkuusi!

 

Tehokas ja tuloksekas innovointi - Orchidea Brainstorming -valmennus 27.9.2017

Orchidea Brainstorming on sähköistä ideointialustaa hyödyntävä malli, joka toimii

 • Ryhmässä tai yksin
 • Samanaikaisesti tai asynkronisesti
 • Face-to-face tai virtuaalisesti

Tule hakemaan seuraavan sukupolven ideointityökalut salkkuusi!

Osallistu Innotiimi-ICG:n seminaareihin Esimies ja Henkilöstö 2017 -messuilla 5.-6.9.2017

Järjestämme messuilla kahdeksan seminaaria ja työpajaa johtamisen ja innovaatioiden ajankohtaisista teemoista. Varaa paikkasi ja ilmoittaudu nyt!

TRIZ valmennustyöpaja 14.-15.11.2017

Samsung luo satoja keksintöjä vuosittain TRIZ:in avulla. Opi ratkaisemaan teknisiä ongelmia tehokkaasti ja innovatiivisesti.

14.-15.11.2017

Suomi 100 – Tapaturmat 0, työturvallisuuden ammattilaisseminaari 13.10.

Valtakunnallisena tapaturmapäivänä haastamme suomalaiset organisaatiot pohtimaan turvallisuuskulttuuriaan. Työturvallisuuden johtamista käsittelevässä seminaarissa tarjoamme rautaisannoksen tietoa, työkaluja ja esimerkkejä turvallisemman suomalaisen työelämän puolesta.

Esimies ja Henkilöstö 2017 -messut Helsingissä 5.-6.9.

Olemme mukana vuoden merkittävimmässä henkilöstöjohdon, esimiestyön ja liikkeenjohdon ammattitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 5. - 6.9. Nyt jo kannattaa laittaa päivämäärä kalenteriin!

Innotiimi-ICG Morning Sprint 17.5.2017 - VUCA ja johtamisen muotoilu uudelleen

VUCA-ilmiö jyrää

Miten toimin, miten elän mukana - mitä se tarkoittaa päätöksenteon ja johtamisen näkökulmasta?

Palvelukehitys ja innovaatiotoiminnan johtaminen julkisella sektorilla 7.-8.6.2017

SOTE-uudistus, säästöpaineet, rakenteelliset muutokset, väestön ikääntyminen – julkisiin palveluihin kohdistuu paljon muutospaineita. Miten palveluorganisaatiot vastaavat näihin paineisiin? Miten henkilöstö selviää tulevan muutosrumban keskellä? Tule kuulemaan ja oppimaan käytännön malleja ja työkaluja julkisten palveluiden kehittämiseen.

Valmennus 12.-13.9.2017: Kokeileva kehittäminen palvelukehityksessä

Paraskaan suunnitelma ei ratkaise epävarmuuksia ja vie kehittämisprosessia eteenpäin yhtä tehokkaasti kuin huolellisesti suunniteltu kokeilu!

Tule oppimaan kokeilevan kehittämisen prosessi ja käytännön työkalut Innotiimi-ICG:n valmennukseen heti syksyn alkuun.

Valmennus 10.-11.5.2017: Innovointimenetelmät – Ketteryyttä ja innovatiivisuutta kehitystyöpajojen läpivientiin

Haluaisitko saada kehitystyöpajoihin lisää innovatiivisuutta ja tehoa? Tule hakemaan valmennuksesta uusia menetelmiä, joita innovatiiviset suomalaiset yritykset jo käyttävät.

Kaupallistaminen - uusi konsepti on valmis, mitä seuraavaksi?

Kaupallistaminen on uuden tuote- tai palvelukonseptin markkinoille viemisen suunnittelua ja toteutusta. Hyvä idea ei yksistään riitä. Kaupalliseen menestykseen vaaditaan tehokas tuotteistaminen, jossa ydinratkaisusta tehdään kokonainen myytävä paketti. Kaupallistamisvaihe vaatii panosta lähes koko organisaatiolta, jolloin muutosjohtaminen ja avainhenkilöiden sitouttaminen ovat keskeisessä roolissa.

Valmennus 26.1.2017 - Design thinking innovaatio- ja kehitystoiminnassa

Haetko uusia ajatuksia ja lisää tuloksellisuutta innovaatio- ja kehitystoimintaasi? Design thinking on Stanfordin Yliopistosta lähtöisin oleva luovaan ongelmanratkaisuun perustuva toimintamalli ja -ajatus, jota sovelletaan menestyksekkäästi innovaatiotoiminnassa.

RadiCamp -aamukahvit 12.12.2016: Kuule ja opi kokemuksista

Radikaalien liiketoimintaa, tuotteita tai palveluita aidosti uudistavien innovaatioiden synnyttäminen vaatii poikkeavaa lähestymistapaa.

Tervetuloa maksuttomaan RadiCamp -aamukahvitilaisuuteen maanantaina 12.12. klo 8.30 - 10.30 Sokos Hotel Vantaaseen, Tikkurilassa. Tilaisuudessa saat tietoa ja kuulet menestystarinoita RadiCamp -hankkeista.

TRIZ seminaari ja työpaja

Opi ratkaisemaan teknisiä ongelmia tehokkaasti ja innovatiivisesti

16. - 17. Marraskuuta 2016

Muutosjohtamisen valmennuspäivä Kuopiossa

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu

Onko sinulla jokin muutoshanke johdettavanasi? Millaisia haasteita siinä koet olevan? Mikä sinua itseäsi askarruttaa muutosjohtajana? Yleensä haaste ei ole siinä, etteikö tiedetä, mitä pitää muuttaa, vaan se, miten saamme ihmiset aktiivisina ja innostuneina mukaan muutosprosessiin. Monessa organisaatiossa muutoksissa keskitytään strategioihin, prosesseihin ja asioihin, mutta ihmisten sitoutuminen ja aktivointi jää vähemmälle huomiolle. Valitettava tosiasia on, että vain n. 20% muutoshankkeista onnistuu suunnitellusti.


Muutosjohtamisen valmennuspäivä Jyväskylässä

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu

Onko sinulla jokin muutoshanke johdettavanasi? Millaisia haasteita siinä koet olevan? Mikä sinua itseäsi askarruttaa muutosjohtajana? Yleensä haaste ei ole siinä, etteikö tiedetä, mitä pitää muuttaa, vaan se, miten saamme ihmiset aktiivisina ja innostuneina mukaan muutosprosessiin. Monessa organisaatiossa muutoksissa keskitytään strategioihin, prosesseihin ja asioihin, mutta ihmisten sitoutuminen ja aktivointi jää vähemmälle huomiolle. Valitettava tosiasia on, että vain n. 20% muutoshankkeista onnistuu suunnitellusti.

Innovaatiotoiminnan kuntokartoitus

Varaa konsulttimme teettämä ilmainen innovaatiotoiminnan kuntokartoitus.

Kysely Innotiimi-ICG nettisivuista

 Keräämme tietoa nettisivujemme kehittämistä varten.

Päivitä palaveri- ja tiimityökalusi nykyaikaan

Ilmoittaudu maksuttomiin valmennuksiin 22. ja 28. Syyskuuta.

Kokeileva kehittäminen Julkisen sektorin palvelukehityksessä

5. - 6. Lokakuuta 2016, Helsinki

”Virkamiehillekin on nyt virallisesti annettu lupa oppia kokeilujen kautta.”
Virpi Einola-Pekkinen, VM

”Suomen ketterää uudistumista tuetaan luottamukseen, vuorovaikutukseen ja kokeilujen hyödyntämiseen perustuvalla johtamiskulttuurilla.”
Sipilän Hallitusohjelman 2025-tavoite

”Alkuvuodesta käynnistyneen ohjelman tavoitteena on kokeilukulttuurin vahvistuminen sekä kokeiluhalukkuuden ja kokeiluosaamisen lisääntyminen.”
Kuntaliiton ”Uskalla kokeilla” -ohjelma

Innostava ja sujuva työ

Tule kuulemaan uusimpia ajatuksia sekä erilaisia näkemyksiä, keskustelemaan innostuksesta työhön ja miten voin itse vaikuttaa siihen.

Paikka: Innotiimin toimisto, Vapaalantie 2A, Vantaa
Aika: 2.9.2016 klo 9 - 12

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu Kouvola

Haluatko innostavaa uudistumista ja kestävää kasvua? Uudistuminen tapahtuu ihmisten kautta. Uudistuminen ja kasvu vaativat uusien kyvykkyyksien luontia ja johtamista. Ikävä tosiasia on, että harva muutos onnistuu halutulla tavalla. Haaste ei ole niinkään, etteikö tiedetä, mitä pitää muuttaa, vaan se, miten saamme ihmiset innostuneina mukaan muutosprosessiin. Monessa organisaatiossa muutoksissa keskitytään strategioihin, prosesseihin ja asioihin, mutta ihmisten sitoutuminen ja aktivointi jää vähemmälle huomiolle.

Paikka: Sokos Hotel Vaakuna, Hovioikeudenkatu 2, 45100 Kouvola
Aika: Torstai 1.9.2016 klo 9-16

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu

Kirjan julkaisutilaisuus 16.5. klo 15-17 Eteläranta 10, Helsinki