Ota yhteyttä

 
Osallistu Innotiimi-ICG:n seminaareihin Esimies ja Henkilöstö 2017 -messuilla 5.-6.9.2017

Osallistu Innotiimi-ICG:n seminaareihin Esimies ja Henkilöstö 2017 -messuilla 5.-6.9.2017

Järjestämme messuilla kahdeksan seminaaria ja työpajaa johtamisen ja innovaatioiden ajankohtaisista teemoista. Varaa paikkasi ja ilmoittaudu nyt!

Kahden messupäivän aikana järjestämme kahdeksan seminaaria ja työpajaa johtamisen ja innovaatioiden ajankohtaisista teemoista. Alla lista seminaareista ja työpajoista, sivun lopussa ilmoittautumislomake. Varaa paikkasi ja ilmoittaudu nyt! Seminaarit ovat maksuttomia. Ne järjestetään Messukeskuksen kokoustilassa Rento 216.

Ilmoittautumiset Eventbrite-palvelun kautta - ilmoittautumislinkit jokaisen seminaarin kuvauksen yhteydessä.

Näin toteutettiin organisaation kulttuurimuutos – Case Arkea – ti 5.9. klo 9.15-10.45

Miten toteutetaan kulttuurimuutos kaupunkiorganisaatiosta osakeyhtiöksi? Miten kasvatetaan organisaation kykyä toimia vapaassa kilpailutilanteessa?

Vuonna 2012 yhtiöitetty Arkea irrottautui vanhoista, kaupunki- ja kuntaorganisaatioiden aikaisista kulttuurien jäänteistä vastatakseen täydellä osaamisellaan avoimeen kilpailuun. Innotiimi-ICG tuki yhteisen kulttuurin luomista, joka mahdollisti strategian mukaisen kasvun, laajentumisen ja palvelujen kehittämisen.

Työpajassa käsitellään organisaatiokulttuurin kehittämisen tärkeyttä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.  Osallistujat saavat ideoita ja oppivat yhdessä siitä miten kulttuuria kehitetään johtamista kehittämällä yhdessä ulkoisen partnerin kanssa.

Työpajassa Arkean henkilöstöjohtaja Nina Marttila ja Innotiimi-ICG:n Pertti Helminen jakavat kokemuksiaan organisaatiokulttuurin kehittämisen ääreltä. Fasilitaattorina toimii Innotiimi-ICG:n Markku Räisänen.

Lue lisää Arkean tarinasta.

Ilmoittaudu seminaariin Eventbrite-palvelussa.

Miten johdan VUCA-maailmassa? – ti 5.9. klo 11.00-12.30

VUCA-ilmiö jyrää. Miten toimin, miten elän mukana - mitä se tarkoittaa päätöksenteon ja johtamisen näkökulmasta?

Tilaisuuden tarkoituksena on navigoida uuteen johtamisen maailmaan ja rakentaa yhdessä ”co-creation” hengessä ymmärrystä siitä, millaisella johtamisella pärjätään VUCA-maailmassa.

 • Mitä on VUCA?
 • Miten VUCA haastaa nykyiset johtamiseen liittyvät periaatteet ja toimintatavat?
 • Mitä käytännössä pitää muuttaa – johtamisen uudelleen muotoilua co-creation-työpajassa CoCo Cosmos peliä pelaten.

Tilaisuuden vetävät Innotiimi-ICG:n konsultit Jari Mielonen, Antti Hellström ja Krista Keränen.

Ilmoittaudu seminaariin Eventbrite-palvelussa.

Miten kehitän nopeasti uutta epävarmassa ympäristössä kokeilukulttuurilla? – ti 5.9. klo 12.45-14.15

Tuo kokeilukulttuuri organisaatioosi. Esittelemme kokeilemisen ajattelumallit, toimintatavat ja työkalut. Käymme myös läpi polun kokeilukulttuurin tuomisesta organisaatioon.

 1. Ajattelumallit: rohkeus kokeilla ja halu oppia kokeiluista
 2. Millaiset rakenteet ja prosessit tarvitset kokeilukulttuurille?
 3. Millaiset työkalut ja menetelmät ketterä kehittäminen edellyttää?
 4. Polku kokeilukulttuuriin organisaatiossa – ketterästi kokeilujen kautta oppien.

Vetäjinä toimivat Innotiimi-ICG:n konsultit Mikko Lehtonen ja Pekka Rintala. Tapaat myös muut Innotiimi-ICG:n innovaatiokonsultit.

Ilmoittaudu seminaariin Eventbrite-palvelussa.

Onnistu fasilitoinnissa – muutoksissa, ihmisten sitouttamisessa ja innovoinnissa – ti 5.9. klo 14.30-16.00

Kaipaatko työyhteisöösi tehokkaampia palavereja ja työpajoja? Tule kuulemaan kuinka tuotat huipputuloksia ihmisiä osallistamalla hyödyntäen parhaita fasilitointitaitoja ja -menetelmiä.

Tavoitteemme on perehdyttää osallistujat fasilitointitaitoihin, joilla saadaan esiin innovatiivisia ratkaisuja sekä sitoutetaan muutokseen. Opit ideoinnin ja innovoinnin viemisestä uudelle tasolle ja saat työkaluja innovatiivisten ratkaisujen synnyttämiseen. Lisäksi opit kuinka virtuaalisuutta voi hyödyntää työpajojen tehostamisessa.

Vetäjinä toimivat Innotiimi-ICG:n konsultit Antti Miettinen ja Jarno Poskela. Tapaat myös muita Innotiimi-ICG:n konsultteja.

Osallistavat innovointi- ja fasilitointitaidot ovat Innotiimi-ICG:n toiminnan ytimessä. Niiden avulla saimme muun muassa 4 vuoden sopimuksen EU:n parlamentin, komission ja virastojen esimiesten valmentamiseen.

Ilmoittaudu seminaariin Eventbrite-palvelussa.

Haetko uusia ajatuksia ja lisää tuloksellisuutta innovaatio- ja kehitystoimintaasi? Design Thinking – ke 6.9. klo 9.15-10.45

Design thinking on luovaan ongelmanratkaisuun perustuva toimintamalli ja -ajatus, jota sovelletaan menestyksekkäästi innovaatiotoiminnassa. Tilaisuudessa kerromme Design thinking -prosessista ja ajatusmalleista ja siitä, miten luot asiakasarvoa ja innovaatioita käyttäjäkeskeisellä konseptisuunnittelulla.

Suosittelemme tilaisuutta kaikille, jotka ovat kiinnostuneita parantamaan organisaationsa kehitys- ja innovaatiotoiminnan tehokkuutta ja tuloksellisuutta. Tilaisuuden vetäjinä toimivat Innotiimi-ICG:n konsultit Matti Perttula ja Krista Keränen. Tapaat myös muut Innotiimi-ICG:n innovaatiokonsultit.

Ilmoittaudu seminaariin Eventbrite-palvelussa.

Näin työturvallisuudesta tehdään koko organisaation ”juttu” – ke 6.9. klo 11.00-12.30

Esittelemme seminaarissa Safety @ Work -mallin, jolla olemme auttaneet lukemattomia asiakkaitamme kehittämään työturvallisuuteen vastuunoton ja välittämisen kulttuurin. Käytännön esimerkkinä esittelemme Kouvolan kaupungissa toteuttamamme työturvallisuuden kehitysohjelman.

Tule paikalle syventämään ymmärrystäsi ja kuulemaan, mitä hyötyjä ja vaikutuksia hyvällä työturvallisuuden johtamisella saavutetaan ja mitä siinä käytännössä pitää huomioida. Huomaat, mikä yhteys on hyvän työturvallisuuskulttuurin, laadukkaan toiminnan sekä työhyvinvoinnin välillä. Mukaasi saat eväät lähteä suunnittelemaan työturvallisuuden kehittämistä omassa organisaatiossa.

Puhujina toimivat Kouvolan kaupungin työturvallisuuspäällikkö Annamaija Saarela ja Innotiimi-ICG:n konsultit Anssi Juutilainen ja Juha Kontiainen.

Ilmoittaudu seminaariin Eventbrite-palvelussa.

Innovaatiotaidot – näitä työvälineitä esimiehet tarvitsevat uudistaakseen organisaatioitaan – ke 6.9. klo 12.45-14.15

Millaisia taitoja esimiehet ja henkilöstö tarvitsevat organisaation uudistamisessa? Keskity innovaatiotaitoihin ja varmista organisaatiosi menestyminen tulevaisuudessa!

Kehittämällä innovaatiotaitoja:

 • Asiantuntijoiden tuottamien uusien ja poikkeavien ideoiden tuottaminen lisääntyy.
 • Syntyy positiivinen asenne uudistamiseen – henkilöstö aktivoituu ideoimaan omaan työhönsä liittyviä arjen innovaatioita sekä tuottamaan uusia ideoita yrityksen strategisiin haasteisiin.
 • Innovaatiokulttuuri ja työilmapiiri parantuvat.
 • Innovatiivisuusarvo saadaan muuttumaan sanoista teoiksi.

Seminaarin tavoitteena on sukeltaa innovaatiotaitoihin, jotka mahdollistavat innovaatiot organisaation prosesseissa, toimintatavoissa ja tarjoamassa. Näkökulma on ”arjen pienissä innovaatioissa” ja organisaation jatkuvassa uudistamisessa. Seminaarissa pääset kuuleman käytännön esimerkkejä, miten Kiilto kouluttaa henkilöstöään. Samalla pääset jakamaan omia näkemyksiäsi siitä, millaisia uusia taitoja esimiehet tarvitsevat tulevaisuudessa. Puhujana Kiilto Family Oy:stä HR-Päällikkö Minna Huru. Seminaarin vetäjinä toimivat Innotiimi-ICG:n konsultit Jarno Poskela ja Krista Keränen. Tapaat myös Innotiimi-ICG:n muut innovaatiokonsultit.

Ilmoittaudu seminaariin Eventbrite-palvelussa.

Miten päivitetään organisaation toimintakulttuuri 2020-luvulle? CASE Botnia Mill Service Oy - ke 6.9. klo 14.30-16.00

Laatupalkintovoittaja, metsä- ja prosessiteollisuuden kunnossapidon ja suunnittelun syväosaaja Botnia Mill Service toteuttaa mittavan ”Tulevaisuuden kunnossapito 2020” -muutosohjelman luottamalla itseohjautuvuuteen, osaamisen voimakkaaseen kehittämiseen ja IoT-teknologian hyödyntämiseen. Kehitysjohtaja Mika Saarela avaa muutosmallia, jolla tarvittava uudistuminen saatiin aikaan.

 • Miksi nopeita tuloksia synnyttävä muutosmalli toimii toimintakulttuurin uudistamisessa?
 • Mitä konkreettisia elementtejä nopeat tulokset -muutosmallin toteutus pitää sisällään?
 • Miten nopeat tulokset –muutosmallia voidaan soveltaa erilaisissa muutoshankkeissa?

Yrityksen edustajan lisäksi seminaarissa puhuvat Innotiimi-ICG:n konsultit Markku Räisänen ja Pertti Helminen, joilla on vuosikymmenten kokemus organisaatioiden uudistamisesta nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Ilmoittaudu seminaariin Eventbrite-palvelussa.

Beer and Business design - From ideas to business concepts

Are you on your way to be a successful startup team? Do you know how to crystallise your business concept to yourself and to your investors? Join our workshop to learn how to engage your whole team in taking your idea to a crystal clear business concept!

Aamiaisseminaari 26.4.2018: Ketterä kehittäminen - Nopeat tulokset

Ketterä kehittäminen – Nopeat tulokset auttaa sinua löytämään paremman toimintatavan 100 päivässä. Tule seminaariin kuulemaan lisää toimintamallista ja Fennialla saavutetuista tuloksista.

Valmennus 15.-16.5.2018: Innovointimenetelmät – Ketteryyttä ja innovatiivisuutta palvelukehitykseen ja tuotekehitysprojektien läpivientiin

Haluaisitko saada kehitystyöpajoihin lisää innovatiivisuutta ja tehoa? Tule hakemaan valmennuksesta uusia menetelmiä, joita innovatiiviset suomalaiset yritykset jo käyttävät.

Liiketoimintamalli-innovaatiot –valmennus 15.2.2018

Uudesta liiketoiminnasta pitää synnyttää yhteinen, ymmärrettävä kuvaus, jotta sitä voi johtaa. Liiketoimintamallien kuvaaminen on tehokas, nopea ja osallistava tapa uuden liiketoiminnan innovointiin, arviointiin ja organisaation sitoutumisen rakentamiseen. Tule valmennukseen hakemaan käytännön keinot liiketoimintamalli-innovaatioiden luomiseen ja toteuttamiseen.

Fasilitoi mestarin ottein - valmennus 16.1.2018

Haluatko saada ryhmän tuottamaan uusia ideoita tai kehittämään asiaasi tuottavalla ja hauskalla tavalla? Tule hakemaan opit fasilitoinnin kulmakivistä!

Tehokas ja tuloksekas digitaalinen ideointi face-to-face tai virtuaalisesti 25.1.2018

Nosta tuottavuus ja luovuus työpajoissasi uudelle tasolle. Tule hakemaan seuraavan sukupolven ideointityökalut salkkuusi!

 

Tehokas ja tuloksekas innovointi - Orchidea Brainstorming -valmennus 27.9.2017

Orchidea Brainstorming on sähköistä ideointialustaa hyödyntävä malli, joka toimii

 • Ryhmässä tai yksin
 • Samanaikaisesti tai asynkronisesti
 • Face-to-face tai virtuaalisesti

Tule hakemaan seuraavan sukupolven ideointityökalut salkkuusi!

Osallistu Innotiimi-ICG:n seminaareihin Esimies ja Henkilöstö 2017 -messuilla 5.-6.9.2017

Järjestämme messuilla kahdeksan seminaaria ja työpajaa johtamisen ja innovaatioiden ajankohtaisista teemoista. Varaa paikkasi ja ilmoittaudu nyt!

TRIZ valmennustyöpaja 14.-15.11.2017

Samsung luo satoja keksintöjä vuosittain TRIZ:in avulla. Opi ratkaisemaan teknisiä ongelmia tehokkaasti ja innovatiivisesti.

14.-15.11.2017

Suomi 100 – Tapaturmat 0, työturvallisuuden ammattilaisseminaari 13.10.

Valtakunnallisena tapaturmapäivänä haastamme suomalaiset organisaatiot pohtimaan turvallisuuskulttuuriaan. Työturvallisuuden johtamista käsittelevässä seminaarissa tarjoamme rautaisannoksen tietoa, työkaluja ja esimerkkejä turvallisemman suomalaisen työelämän puolesta.

Esimies ja Henkilöstö 2017 -messut Helsingissä 5.-6.9.

Olemme mukana vuoden merkittävimmässä henkilöstöjohdon, esimiestyön ja liikkeenjohdon ammattitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 5. - 6.9. Nyt jo kannattaa laittaa päivämäärä kalenteriin!

Innotiimi-ICG Morning Sprint 17.5.2017 - VUCA ja johtamisen muotoilu uudelleen

VUCA-ilmiö jyrää

Miten toimin, miten elän mukana - mitä se tarkoittaa päätöksenteon ja johtamisen näkökulmasta?

Palvelukehitys ja innovaatiotoiminnan johtaminen julkisella sektorilla 7.-8.6.2017

SOTE-uudistus, säästöpaineet, rakenteelliset muutokset, väestön ikääntyminen – julkisiin palveluihin kohdistuu paljon muutospaineita. Miten palveluorganisaatiot vastaavat näihin paineisiin? Miten henkilöstö selviää tulevan muutosrumban keskellä? Tule kuulemaan ja oppimaan käytännön malleja ja työkaluja julkisten palveluiden kehittämiseen.

Valmennus 12.-13.9.2017: Kokeileva kehittäminen palvelukehityksessä

Paraskaan suunnitelma ei ratkaise epävarmuuksia ja vie kehittämisprosessia eteenpäin yhtä tehokkaasti kuin huolellisesti suunniteltu kokeilu!

Tule oppimaan kokeilevan kehittämisen prosessi ja käytännön työkalut Innotiimi-ICG:n valmennukseen heti syksyn alkuun.

Valmennus 10.-11.5.2017: Innovointimenetelmät – Ketteryyttä ja innovatiivisuutta kehitystyöpajojen läpivientiin

Haluaisitko saada kehitystyöpajoihin lisää innovatiivisuutta ja tehoa? Tule hakemaan valmennuksesta uusia menetelmiä, joita innovatiiviset suomalaiset yritykset jo käyttävät.

Kaupallistaminen - uusi konsepti on valmis, mitä seuraavaksi?

Kaupallistaminen on uuden tuote- tai palvelukonseptin markkinoille viemisen suunnittelua ja toteutusta. Hyvä idea ei yksistään riitä. Kaupalliseen menestykseen vaaditaan tehokas tuotteistaminen, jossa ydinratkaisusta tehdään kokonainen myytävä paketti. Kaupallistamisvaihe vaatii panosta lähes koko organisaatiolta, jolloin muutosjohtaminen ja avainhenkilöiden sitouttaminen ovat keskeisessä roolissa.

Valmennus 26.1.2017 - Design thinking innovaatio- ja kehitystoiminnassa

Haetko uusia ajatuksia ja lisää tuloksellisuutta innovaatio- ja kehitystoimintaasi? Design thinking on Stanfordin Yliopistosta lähtöisin oleva luovaan ongelmanratkaisuun perustuva toimintamalli ja -ajatus, jota sovelletaan menestyksekkäästi innovaatiotoiminnassa.

RadiCamp -aamukahvit 12.12.2016: Kuule ja opi kokemuksista

Radikaalien liiketoimintaa, tuotteita tai palveluita aidosti uudistavien innovaatioiden synnyttäminen vaatii poikkeavaa lähestymistapaa.

Tervetuloa maksuttomaan RadiCamp -aamukahvitilaisuuteen maanantaina 12.12. klo 8.30 - 10.30 Sokos Hotel Vantaaseen, Tikkurilassa. Tilaisuudessa saat tietoa ja kuulet menestystarinoita RadiCamp -hankkeista.

TRIZ seminaari ja työpaja

Opi ratkaisemaan teknisiä ongelmia tehokkaasti ja innovatiivisesti

16. - 17. Marraskuuta 2016

Muutosjohtamisen valmennuspäivä Kuopiossa

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu

Onko sinulla jokin muutoshanke johdettavanasi? Millaisia haasteita siinä koet olevan? Mikä sinua itseäsi askarruttaa muutosjohtajana? Yleensä haaste ei ole siinä, etteikö tiedetä, mitä pitää muuttaa, vaan se, miten saamme ihmiset aktiivisina ja innostuneina mukaan muutosprosessiin. Monessa organisaatiossa muutoksissa keskitytään strategioihin, prosesseihin ja asioihin, mutta ihmisten sitoutuminen ja aktivointi jää vähemmälle huomiolle. Valitettava tosiasia on, että vain n. 20% muutoshankkeista onnistuu suunnitellusti.


Muutosjohtamisen valmennuspäivä Jyväskylässä

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu

Onko sinulla jokin muutoshanke johdettavanasi? Millaisia haasteita siinä koet olevan? Mikä sinua itseäsi askarruttaa muutosjohtajana? Yleensä haaste ei ole siinä, etteikö tiedetä, mitä pitää muuttaa, vaan se, miten saamme ihmiset aktiivisina ja innostuneina mukaan muutosprosessiin. Monessa organisaatiossa muutoksissa keskitytään strategioihin, prosesseihin ja asioihin, mutta ihmisten sitoutuminen ja aktivointi jää vähemmälle huomiolle. Valitettava tosiasia on, että vain n. 20% muutoshankkeista onnistuu suunnitellusti.

Innovaatiotoiminnan kuntokartoitus

Varaa konsulttimme teettämä ilmainen innovaatiotoiminnan kuntokartoitus.

Kysely Innotiimi-ICG nettisivuista

 Keräämme tietoa nettisivujemme kehittämistä varten.

Päivitä palaveri- ja tiimityökalusi nykyaikaan

Ilmoittaudu maksuttomiin valmennuksiin 22. ja 28. Syyskuuta.

Kokeileva kehittäminen Julkisen sektorin palvelukehityksessä

5. - 6. Lokakuuta 2016, Helsinki

”Virkamiehillekin on nyt virallisesti annettu lupa oppia kokeilujen kautta.”
Virpi Einola-Pekkinen, VM

”Suomen ketterää uudistumista tuetaan luottamukseen, vuorovaikutukseen ja kokeilujen hyödyntämiseen perustuvalla johtamiskulttuurilla.”
Sipilän Hallitusohjelman 2025-tavoite

”Alkuvuodesta käynnistyneen ohjelman tavoitteena on kokeilukulttuurin vahvistuminen sekä kokeiluhalukkuuden ja kokeiluosaamisen lisääntyminen.”
Kuntaliiton ”Uskalla kokeilla” -ohjelma

Innostava ja sujuva työ

Tule kuulemaan uusimpia ajatuksia sekä erilaisia näkemyksiä, keskustelemaan innostuksesta työhön ja miten voin itse vaikuttaa siihen.

Paikka: Innotiimin toimisto, Vapaalantie 2A, Vantaa
Aika: 2.9.2016 klo 9 - 12

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu Kouvola

Haluatko innostavaa uudistumista ja kestävää kasvua? Uudistuminen tapahtuu ihmisten kautta. Uudistuminen ja kasvu vaativat uusien kyvykkyyksien luontia ja johtamista. Ikävä tosiasia on, että harva muutos onnistuu halutulla tavalla. Haaste ei ole niinkään, etteikö tiedetä, mitä pitää muuttaa, vaan se, miten saamme ihmiset innostuneina mukaan muutosprosessiin. Monessa organisaatiossa muutoksissa keskitytään strategioihin, prosesseihin ja asioihin, mutta ihmisten sitoutuminen ja aktivointi jää vähemmälle huomiolle.

Paikka: Sokos Hotel Vaakuna, Hovioikeudenkatu 2, 45100 Kouvola
Aika: Torstai 1.9.2016 klo 9-16

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu

Kirjan julkaisutilaisuus 16.5. klo 15-17 Eteläranta 10, Helsinki