Ota yhteyttä

 
Suomi 100 – Tapaturmat 0, työturvallisuuden ammattilaisseminaari 13.10.

Suomi 100 – Tapaturmat 0, työturvallisuuden ammattilaisseminaari 13.10.

Valtakunnallisena tapaturmapäivänä haastamme suomalaiset organisaatiot pohtimaan turvallisuuskulttuuriaan. Työturvallisuuden johtamista käsittelevässä seminaarissa tarjoamme rautaisannoksen tietoa, työkaluja ja esimerkkejä turvallisemman suomalaisen työelämän puolesta.

Organisaation turvallisuuskulttuurilla on suora yhteys toiminnan tehokkuuteen ja laatuun. Viime vuonna tapaturmataajuus kääntyi lievään nousuun pitkän laskevan trendin jälkeen. Vaikka kuolemaan johtaneet tapaturmat ovat pudonneet puoleen vuosituhannen vaihteen tasosta, palkansaajien tapaturmat lisääntyivät. Panostusta paremman työturvallisuuden puolesta on lisättävä.

Mikä on tilanne omassa organisaatiossasi? Oletteko tyytyväisiä nykytilanteeseen, vai onko kehitystyö jämähtänyt paikoilleen? Ovatko vanhat totutut toimintatavat ja asenteet esteenä turvallisuuden parantamiselle? Vaivaako välinpitämättömyys?

Innotiimi-ICG kampanjoi tänä syksynä työturvallisuuden - ja työmatkaturvallisuuden - merkityksestä ja vaikutuksista. Kampanja huipentuu valtakunnallisena tapaturmapäivänä, jolloin järjestämme työturvallisuuden johtamista käsittelevän seminaarin. Tule hakemaan rautaisannos työturvallisuuden johtamisen konkreettisia työkaluja ja käytännön esimerkkejä hyviin tuloksiin johtaneista käytännöistä. 

Merkkaa päivä kalenteriisi ja ilmoittaudu mukaan tästä!

Kenelle?

Yksipäiväinen seminaari tarjoaa konkreettista hyötyä kaikillle työturvallisuusasioista päättäville ja vastuurooleissa toimiville:
toimitusjohtajat, yksiköiden johtajat, tuotannon johtajat ja tuotantopäälliköt, toimialajohtajat, turvallisuusjohtajat ja -päälliköt, esimiehet, HR-johtajat ja -päälliköt, työsuojelupäälliköt, työturvallisuusasiantuntijat, työsuojeluvaltuutetut ja -asiamiehet.

Ohjelma

08:00 Aamukahvibuffet kokousaulassa + ilmoittautuminen, yhteistyökumppanitori avoinna
08:30 Seminaarin avaus ja johdanto päivän työskentelyyn Anssi Juutilainen ja Juha Kontiainen, Innotiimi-ICG 
08:45 Alustuspuheenvuorot ja case-esimerkit

08:45 Case 1: Millainen suunta työtapaturmissa? Marja Kaari, tutkimuspäällikkö, Tapaturmavakuutuskeskus
09:15 Case 2: Nolla tapaturmaa ei ole utopiaa – turvallisuus on välittämistä Riikka Ruotsala, tutkija, Työterveyslaitos, Nolla tapaturmaa -foorumi
09:45Case 3: Henkilökohtaisen turvallisuusajattelun merkitys ja siihen vaikuttaminen teollisuusympäristössä Ari-Pekka Vanamo, tehtaanjohtaja, Metsä Group
Virkistystauko 15 min
10:30 Case 4: Miten hyödynnän järjestelmiä työturvallisuuden kehittämisessä? Ilkka Tykkyläinen, toimitusjohtaja, Efora
11:00 Case 5: Miten rakennetaan työturvallisuuteen vastuunoton ja välittämisen kulttuuri? Petteri Nousiainen, Global HSE Manager, Valmet Technologies
11:30 Case 6: Työ- ja palvelusturvallisuus isossa joukko-osastossa Pasi Välimäki, prikaatikenraali, Puolustusvoimat

12:00 Lounas ja yhteistyökumppanitori avoinna
13:00 Rinnakkaiset workshopit

Teema 1: Miten johdan työturvallisuutta ilman esimiesasemaa?
Teema 2: Miten parannan tuottavuutta työturvallisuuden avulla?
Teema 3: Mitkä ovat työturvallisuuden kehittämisen painopisteet 2020-luvulla?
Teema 4: Matka kohti nollaa – mitä huomioitava ja miten edetä?
Teema 5: Miten sanoista tekoihin? Mitkä ovat jokaisen työpaikan 10 keskeistä turvallisuusasiaa?
Teema 6: Mitkä ovat vastuunoton ja välittämisen toimintakulttuurin rakentamisen elementit?

14:30 Yhteenveto workshopeista: mitä vien mukanani
15:00 Verkottumisaikaa ja tutustuminen yhteistyökumppanitorin antimiin
16:00 Seminaarin päätös

Tutustu puhujiin tästä

Paikka

Cumulus Airport Congress Center, Robert Hubertin tie 4, Vantaa

Hinta & ilmoittautumiset

Seminaari toteutetaan non-profit-periaatteella. Osallistumismaksulla 94€ + alv /hlö katamme seminaarin järjestämisestä aiheutuvat kulut. Hinta sisältää seminaarin ohjelman, seminaarimateriaalin, aamukahvi- ja lounasbuffetin sekä iltapäiväkahvit.

Ilmoittautuminen ja maksu tapahtuvat Eventbriten kautta, jossa maksaminen tapahtuu luottokortilla. Mikäli organisaatiossasi ei ole mahdollisuutta luottokorttimaksamiseen, voit myös ilmoittautua sähköpostilla: anssi.juutilainen@innotiimi-icg.com Ilmoita viestissä osallistujan / osallistujien nimet ja laskutusosoite. 

Esteen sattuessa osallistuminen perutaan Eventbriten kautta tai sähköpostilla em. osoitteeseen. Osallistumismaksu palautetaan, jos peruutus on tehty 24h ennen tapahtuman alkamista.

Lisätietoja

Anssi Juutilainen, anssi.juutilainen@innotiimi-icg.com

 

Merkkaa päivä kalenteriisi ja ilmoittaudu mukaan tästä!

 

Turvallisemman suomalaisen työelämän puolesta: 

Beer and Business design - From ideas to business concepts

Are you on your way to be a successful startup team? Do you know how to crystallise your business concept to yourself and to your investors? Join our workshop to learn how to engage your whole team in taking your idea to a crystal clear business concept!

Aamiaisseminaari 26.4.2018: Ketterä kehittäminen - Nopeat tulokset

Ketterä kehittäminen – Nopeat tulokset auttaa sinua löytämään paremman toimintatavan 100 päivässä. Tule seminaariin kuulemaan lisää toimintamallista ja Fennialla saavutetuista tuloksista.

Valmennus 15.-16.5.2018: Innovointimenetelmät – Ketteryyttä ja innovatiivisuutta palvelukehitykseen ja tuotekehitysprojektien läpivientiin

Haluaisitko saada kehitystyöpajoihin lisää innovatiivisuutta ja tehoa? Tule hakemaan valmennuksesta uusia menetelmiä, joita innovatiiviset suomalaiset yritykset jo käyttävät.

Liiketoimintamalli-innovaatiot –valmennus 15.2.2018

Uudesta liiketoiminnasta pitää synnyttää yhteinen, ymmärrettävä kuvaus, jotta sitä voi johtaa. Liiketoimintamallien kuvaaminen on tehokas, nopea ja osallistava tapa uuden liiketoiminnan innovointiin, arviointiin ja organisaation sitoutumisen rakentamiseen. Tule valmennukseen hakemaan käytännön keinot liiketoimintamalli-innovaatioiden luomiseen ja toteuttamiseen.

Fasilitoi mestarin ottein - valmennus 16.1.2018

Haluatko saada ryhmän tuottamaan uusia ideoita tai kehittämään asiaasi tuottavalla ja hauskalla tavalla? Tule hakemaan opit fasilitoinnin kulmakivistä!

Tehokas ja tuloksekas digitaalinen ideointi face-to-face tai virtuaalisesti 25.1.2018

Nosta tuottavuus ja luovuus työpajoissasi uudelle tasolle. Tule hakemaan seuraavan sukupolven ideointityökalut salkkuusi!

 

Tehokas ja tuloksekas innovointi - Orchidea Brainstorming -valmennus 27.9.2017

Orchidea Brainstorming on sähköistä ideointialustaa hyödyntävä malli, joka toimii

  • Ryhmässä tai yksin
  • Samanaikaisesti tai asynkronisesti
  • Face-to-face tai virtuaalisesti

Tule hakemaan seuraavan sukupolven ideointityökalut salkkuusi!

Osallistu Innotiimi-ICG:n seminaareihin Esimies ja Henkilöstö 2017 -messuilla 5.-6.9.2017

Järjestämme messuilla kahdeksan seminaaria ja työpajaa johtamisen ja innovaatioiden ajankohtaisista teemoista. Varaa paikkasi ja ilmoittaudu nyt!

TRIZ valmennustyöpaja 14.-15.11.2017

Samsung luo satoja keksintöjä vuosittain TRIZ:in avulla. Opi ratkaisemaan teknisiä ongelmia tehokkaasti ja innovatiivisesti.

14.-15.11.2017

Suomi 100 – Tapaturmat 0, työturvallisuuden ammattilaisseminaari 13.10.

Valtakunnallisena tapaturmapäivänä haastamme suomalaiset organisaatiot pohtimaan turvallisuuskulttuuriaan. Työturvallisuuden johtamista käsittelevässä seminaarissa tarjoamme rautaisannoksen tietoa, työkaluja ja esimerkkejä turvallisemman suomalaisen työelämän puolesta.

Esimies ja Henkilöstö 2017 -messut Helsingissä 5.-6.9.

Olemme mukana vuoden merkittävimmässä henkilöstöjohdon, esimiestyön ja liikkeenjohdon ammattitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 5. - 6.9. Nyt jo kannattaa laittaa päivämäärä kalenteriin!

Innotiimi-ICG Morning Sprint 17.5.2017 - VUCA ja johtamisen muotoilu uudelleen

VUCA-ilmiö jyrää

Miten toimin, miten elän mukana - mitä se tarkoittaa päätöksenteon ja johtamisen näkökulmasta?

Palvelukehitys ja innovaatiotoiminnan johtaminen julkisella sektorilla 7.-8.6.2017

SOTE-uudistus, säästöpaineet, rakenteelliset muutokset, väestön ikääntyminen – julkisiin palveluihin kohdistuu paljon muutospaineita. Miten palveluorganisaatiot vastaavat näihin paineisiin? Miten henkilöstö selviää tulevan muutosrumban keskellä? Tule kuulemaan ja oppimaan käytännön malleja ja työkaluja julkisten palveluiden kehittämiseen.

Valmennus 12.-13.9.2017: Kokeileva kehittäminen palvelukehityksessä

Paraskaan suunnitelma ei ratkaise epävarmuuksia ja vie kehittämisprosessia eteenpäin yhtä tehokkaasti kuin huolellisesti suunniteltu kokeilu!

Tule oppimaan kokeilevan kehittämisen prosessi ja käytännön työkalut Innotiimi-ICG:n valmennukseen heti syksyn alkuun.

Valmennus 10.-11.5.2017: Innovointimenetelmät – Ketteryyttä ja innovatiivisuutta kehitystyöpajojen läpivientiin

Haluaisitko saada kehitystyöpajoihin lisää innovatiivisuutta ja tehoa? Tule hakemaan valmennuksesta uusia menetelmiä, joita innovatiiviset suomalaiset yritykset jo käyttävät.

Kaupallistaminen - uusi konsepti on valmis, mitä seuraavaksi?

Kaupallistaminen on uuden tuote- tai palvelukonseptin markkinoille viemisen suunnittelua ja toteutusta. Hyvä idea ei yksistään riitä. Kaupalliseen menestykseen vaaditaan tehokas tuotteistaminen, jossa ydinratkaisusta tehdään kokonainen myytävä paketti. Kaupallistamisvaihe vaatii panosta lähes koko organisaatiolta, jolloin muutosjohtaminen ja avainhenkilöiden sitouttaminen ovat keskeisessä roolissa.

Valmennus 26.1.2017 - Design thinking innovaatio- ja kehitystoiminnassa

Haetko uusia ajatuksia ja lisää tuloksellisuutta innovaatio- ja kehitystoimintaasi? Design thinking on Stanfordin Yliopistosta lähtöisin oleva luovaan ongelmanratkaisuun perustuva toimintamalli ja -ajatus, jota sovelletaan menestyksekkäästi innovaatiotoiminnassa.

RadiCamp -aamukahvit 12.12.2016: Kuule ja opi kokemuksista

Radikaalien liiketoimintaa, tuotteita tai palveluita aidosti uudistavien innovaatioiden synnyttäminen vaatii poikkeavaa lähestymistapaa.

Tervetuloa maksuttomaan RadiCamp -aamukahvitilaisuuteen maanantaina 12.12. klo 8.30 - 10.30 Sokos Hotel Vantaaseen, Tikkurilassa. Tilaisuudessa saat tietoa ja kuulet menestystarinoita RadiCamp -hankkeista.

TRIZ seminaari ja työpaja

Opi ratkaisemaan teknisiä ongelmia tehokkaasti ja innovatiivisesti

16. - 17. Marraskuuta 2016

Muutosjohtamisen valmennuspäivä Kuopiossa

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu

Onko sinulla jokin muutoshanke johdettavanasi? Millaisia haasteita siinä koet olevan? Mikä sinua itseäsi askarruttaa muutosjohtajana? Yleensä haaste ei ole siinä, etteikö tiedetä, mitä pitää muuttaa, vaan se, miten saamme ihmiset aktiivisina ja innostuneina mukaan muutosprosessiin. Monessa organisaatiossa muutoksissa keskitytään strategioihin, prosesseihin ja asioihin, mutta ihmisten sitoutuminen ja aktivointi jää vähemmälle huomiolle. Valitettava tosiasia on, että vain n. 20% muutoshankkeista onnistuu suunnitellusti.


Muutosjohtamisen valmennuspäivä Jyväskylässä

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu

Onko sinulla jokin muutoshanke johdettavanasi? Millaisia haasteita siinä koet olevan? Mikä sinua itseäsi askarruttaa muutosjohtajana? Yleensä haaste ei ole siinä, etteikö tiedetä, mitä pitää muuttaa, vaan se, miten saamme ihmiset aktiivisina ja innostuneina mukaan muutosprosessiin. Monessa organisaatiossa muutoksissa keskitytään strategioihin, prosesseihin ja asioihin, mutta ihmisten sitoutuminen ja aktivointi jää vähemmälle huomiolle. Valitettava tosiasia on, että vain n. 20% muutoshankkeista onnistuu suunnitellusti.

Innovaatiotoiminnan kuntokartoitus

Varaa konsulttimme teettämä ilmainen innovaatiotoiminnan kuntokartoitus.

Kysely Innotiimi-ICG nettisivuista

 Keräämme tietoa nettisivujemme kehittämistä varten.

Päivitä palaveri- ja tiimityökalusi nykyaikaan

Ilmoittaudu maksuttomiin valmennuksiin 22. ja 28. Syyskuuta.

Kokeileva kehittäminen Julkisen sektorin palvelukehityksessä

5. - 6. Lokakuuta 2016, Helsinki

”Virkamiehillekin on nyt virallisesti annettu lupa oppia kokeilujen kautta.”
Virpi Einola-Pekkinen, VM

”Suomen ketterää uudistumista tuetaan luottamukseen, vuorovaikutukseen ja kokeilujen hyödyntämiseen perustuvalla johtamiskulttuurilla.”
Sipilän Hallitusohjelman 2025-tavoite

”Alkuvuodesta käynnistyneen ohjelman tavoitteena on kokeilukulttuurin vahvistuminen sekä kokeiluhalukkuuden ja kokeiluosaamisen lisääntyminen.”
Kuntaliiton ”Uskalla kokeilla” -ohjelma

Innostava ja sujuva työ

Tule kuulemaan uusimpia ajatuksia sekä erilaisia näkemyksiä, keskustelemaan innostuksesta työhön ja miten voin itse vaikuttaa siihen.

Paikka: Innotiimin toimisto, Vapaalantie 2A, Vantaa
Aika: 2.9.2016 klo 9 - 12

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu Kouvola

Haluatko innostavaa uudistumista ja kestävää kasvua? Uudistuminen tapahtuu ihmisten kautta. Uudistuminen ja kasvu vaativat uusien kyvykkyyksien luontia ja johtamista. Ikävä tosiasia on, että harva muutos onnistuu halutulla tavalla. Haaste ei ole niinkään, etteikö tiedetä, mitä pitää muuttaa, vaan se, miten saamme ihmiset innostuneina mukaan muutosprosessiin. Monessa organisaatiossa muutoksissa keskitytään strategioihin, prosesseihin ja asioihin, mutta ihmisten sitoutuminen ja aktivointi jää vähemmälle huomiolle.

Paikka: Sokos Hotel Vaakuna, Hovioikeudenkatu 2, 45100 Kouvola
Aika: Torstai 1.9.2016 klo 9-16

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu

Kirjan julkaisutilaisuus 16.5. klo 15-17 Eteläranta 10, Helsinki