Ota yhteyttä

 
Palvelukehitys ja innovaatiotoiminnan johtaminen julkisella sektorilla 7.-8.6.2017

Palvelukehitys ja innovaatiotoiminnan johtaminen julkisella sektorilla 7.-8.6.2017

SOTE-uudistus, säästöpaineet, rakenteelliset muutokset, väestön ikääntyminen – julkisiin palveluihin kohdistuu paljon muutospaineita. Miten palveluorganisaatiot vastaavat näihin paineisiin? Miten henkilöstö selviää tulevan muutosrumban keskellä? Tule kuulemaan ja oppimaan käytännön malleja ja työkaluja julkisten palveluiden kehittämiseen.

Innotiimi-ICG järjestää ”Palvelukehitys ja innovaatiotoiminnan johtaminen julkisella sektorilla” -valmennuksen 7.-8.6.2017. Valmennus antaa osallistujille konkreettisia menetelmiä ja malleja palvelukehitykseen ja innovaatiotoiminnan johtamiseen julkisella sektorilla. Keskitymme erityisesti keinoihin, joilla aktivoit henkilöstön kehittämiseen ja kytket paikalliset kehitystoimet koko organisaatiosi kehitystavoitteisiin ja strategiaan. Opit myös, miten henkilöstön aktivointi kehittämiseen saadaan tukemaan hyvinvointia. Miten teet kehittämisestä voimavaran organisaatiollesi ja henkilöstöllesi? Henkilöstö on työnsä paras asiantuntija – käytä tämä vahva resurssi hyödyksesi myös kehittämisessä.

Valmennuksen ohjelma


7.6.2017  Strategialähtöisen ja käytäntölähtöisen innovaatiotoiminnan yhdistäminen

8.30 Aamupalaa tarjolla

9.00 Aloitus

 • Johdanto: Innovointi – yhteistyötä, työhyvinvointia ja uusia palveluita
 • Miten saat työntekijät innovoimaan itsenäisesti ja oma-aloitteisesti?
 • Miten tuet ja johdat työntekijälähtöistä ja asiakaslähtöistä innovaatioitoimintaa?
 • Kokeileminen ja suunnitelmallisuus – vaihtoehtoiset ja toisiaan tukevat kehittämisen mallit.
 • Miten yhdistät paikallisen innovoinnin strategialähtöiseen innovointiin?
 • Miten levität ja sovellat paikallisia innovaatioita?
 • Miten koordinoit useita innovaatioprosesseja?

16.30 Lopetus


8.6.2017 – Turvallinen, sosiaalinen ympäristö innovoinnille ja hyvinvoinnin tukeminen innovaatiotoiminnassa

8.30 Aamupalaa tarjolla

9.00 Aloitus

 • Miten luot turvallisen innovointiympäristön?
 • Millaiset ajattelumallit ja rakenteet tukevat innovointia?
 • Millainen vuorovaikutus tukee innovointia?
 • Miten ruokit sisäistä motivaatiota kehittää?
 • Vahvista innovoinnin ja työhyvinvoinnin yhteyttä ja luo positiivinen inno-vointi-kierre.
 • Yhteenveto: Innovoinnin kovat tavoitteet ja pehmeät keinot!

16.30 Lopetus


Kenelle valmennus on suunnattu

Valmennus on tarkoitettu kaikille (esimiehet, kehittäjät, työntekijät, johto), jotka haluavat saada lisäpotkua palvelukehitykseen ja innovaatiotoiminnan johtamiseen. Valmennuksen sisältö on koottu viimeisimmästä tutkimustiedosta ja käytännön kehityshankkeista. Sisältö ja taustalla oleva tutkimus on kohdistettu erityisesti julkisen sektorin organisaatioihin.

Valmennuksen tiedot

Aika: 7.-8.6.2017 klo 8.30-16.30, valmennuksen päivät toimivat myös itsenäisinä kokonaisuuksina.

Paikka: Kuntatalo, Toinen linja 14, Helsinki.

Hinta: 2 päivää 650 €, 1 päivä 400 €

Hintaan sisältyy luentomateriaalit sekä tarjoilut (aamupala, kahvi ja lounas).

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumiset 2.6.2017 mennessä alla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta tai sähköpostitse mikko.lehtonen@innotiimi-icg.com.

Valmennus on saatavilla myös organisaatiokohtaisena tarpeenne mukaan

Esite: Lataa valmennuksen esite täältä. 

Lisätiedot: Mikko Lehtonen: mikko.lehtonen[at]innotiimi-icg.com, 040 55 65 415

Peruutusehdot: Myöhemmin kuin 10 päivää ennen valmennusta tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistumista ei peruta eikä osanottaja saavu koulutukseen, veloitamme kokonaishinnan. Esteen sattuessa valmennuspaikan voi luovuttaa toiselle henkilölle.

Ilmoittaudu - Palvelukehitys ja innovaatiotoiminnan johtaminen julkisella sektorilla 7.-8.6.2017

 

Valmentajat

Mikko Lehtonen (DI, KTM) toimii konsulttina Innotiimi Oy:ssä. Hän on kokenut organisaatioiden kehitys- ja innovaatiotoiminnan kehittäjä ja tutkija. Hänellä on 15 vuoden kokemus yhteistoiminnallisesta kehittämisestä, laajojen muutosten organisoinnista ja palvelujen kehittämisestä.

Konsulttina ja fasilitaattorina Mikko Lehtonen on toiminut useissa yksityisen ja julkisen sektorin toimeksiannoissa innovaatioprosessien, innovaatiokyvykkyyden ja innovaatiokulttuurin kehittämisessä. Hän kouluttanut mm. projektinhallintoa, innovaatiojohtamista ja kokeilevaa kehittämistä. Kouluttamisen ja konsultoinnin runkona ovat tyypillisesti osallistava lähestyminen muutokseen, yhteiskehittäminen ja innovaatiomenetelmät.

Mervi Hasu (FT) toimii Työterveyslaitoksella vanhempana tutkijana sekä dosenttina Aalto-yliopiston Johtamisen oppiaineessa ja Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa Tuotantotaloudessa.

Mervi Hasulla on laaja osaaminen aikuiskasvatustieteilijänä ja innovaatiotutkijana. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus monitieteisistä tutkimushankkeista tutkijana ja tutkimushankkeiden johtajana. Hän tuo mukaan osaamisensa palveluinnovaatioista, innovaatiokulttuurista, työpaikkainnovaatioista ja työntekijälähtöisestä innovoinnista, innovaatioiden ja työhyvinvoinnin yhteydestä, innovaatiotoiminnan johtamisesta sekä vuorovaikutuksesta ja oppimisesta innovaatiossa.

Innotiimi-ICG

Innotiimi on asiantuntevin matkakumppanisi muutoksissa. Olemme kansainvälinen tiimi ja autamme sinua toteuttamaan muutos- ja kehityshankkeesi kestävästi, nopeasti ja tuloksellisesti. Uskomme, että onnistuneita muutostuloksia saavutetaan aina henkilöstön kanssa yhdessä. Muuttuneet tulokset edellyttävät uuden tason löytymistä innovaatioissa, johtamisessa ja itse muutoksen hallinnassa. Asiakkaamme kuvaavat toimintaamme eri projekteissa ammattimaiseksi, luovaksi ja vahvasti osallistavaksi sitoutumisen ja tulosten varmistamiseksi. Innotiimi on osa kansainvälistä Innotiimi-ICG ryhmää. Innotiimi-ICG Groupissa työskentelee 130 konsulttia 12 Euroopan maassa.

Eurosafety 11.-13.9., Tampere

Innotiimi-ICG on mukana Pohjoismaiden suurimmassa turvallisuusalan ja riskienhallinnan ammattilaistapahtumassa.

 

Lean käytännön perusteet 14.-15.5., Vantaa

Tervetuloa ainutlaatuiseen koulutusympäristöön - polkuautotehtaalle - oppimaan Leania Toyotan tapaan.

Innotiimi-ICG mukana Laatupäivillä 6.-7.6.

Innotiimi on Laatupäivien yhteistyökumppani, ja vastaa "Hallittu disruptio laadun takeena" -Hackathonista. 

 

 

Lean suunnittelun ja tuotekehityksen työympäristöihin sekä suunnittelutoimistoihin

Siirrä Lean-ajattelu tuotannosta koko yrityksen käyttöön ja huomaa kuinka yhteinen, läpinäkyvä toimintatapa ja tehostettu toiminta nopeuttavat asiakastöiden virtausta ja minimoivat hukkaa. Iisalmi 10.4.2018 & Varkaus/Kuopio 11.4.2018

Beer and Business design - From ideas to business concepts

Are you on your way to be a successful startup team? Do you know how to crystallise your business concept to yourself and to your investors? Join our workshop to learn how to engage your whole team in taking your idea to a crystal clear business concept!

Aamiaisseminaari 26.4.2018: Ketterä kehittäminen - Nopeat tulokset

Ketterä kehittäminen – Nopeat tulokset auttaa sinua löytämään paremman toimintatavan 100 päivässä. Tule seminaariin kuulemaan lisää toimintamallista ja Fennialla saavutetuista tuloksista.

Valmennus 15.-16.5.2018: Innovointimenetelmät – Ketteryyttä ja innovatiivisuutta palvelukehitykseen ja tuotekehitysprojektien läpivientiin

Haluaisitko saada kehitystyöpajoihin lisää innovatiivisuutta ja tehoa? Tule hakemaan valmennuksesta uusia menetelmiä, joita innovatiiviset suomalaiset yritykset jo käyttävät.

Liiketoimintamalli-innovaatiot –valmennus 15.2.2018

Uudesta liiketoiminnasta pitää synnyttää yhteinen, ymmärrettävä kuvaus, jotta sitä voi johtaa. Liiketoimintamallien kuvaaminen on tehokas, nopea ja osallistava tapa uuden liiketoiminnan innovointiin, arviointiin ja organisaation sitoutumisen rakentamiseen. Tule valmennukseen hakemaan käytännön keinot liiketoimintamalli-innovaatioiden luomiseen ja toteuttamiseen.

Fasilitoi mestarin ottein - valmennus 16.1.2018

Haluatko saada ryhmän tuottamaan uusia ideoita tai kehittämään asiaasi tuottavalla ja hauskalla tavalla? Tule hakemaan opit fasilitoinnin kulmakivistä!

Tehokas ja tuloksekas digitaalinen ideointi face-to-face tai virtuaalisesti 25.1.2018

Nosta tuottavuus ja luovuus työpajoissasi uudelle tasolle. Tule hakemaan seuraavan sukupolven ideointityökalut salkkuusi!

 

Tehokas ja tuloksekas innovointi - Orchidea Brainstorming -valmennus 27.9.2017

Orchidea Brainstorming on sähköistä ideointialustaa hyödyntävä malli, joka toimii

 • Ryhmässä tai yksin
 • Samanaikaisesti tai asynkronisesti
 • Face-to-face tai virtuaalisesti

Tule hakemaan seuraavan sukupolven ideointityökalut salkkuusi!

Osallistu Innotiimi-ICG:n seminaareihin Esimies ja Henkilöstö 2017 -messuilla 5.-6.9.2017

Järjestämme messuilla kahdeksan seminaaria ja työpajaa johtamisen ja innovaatioiden ajankohtaisista teemoista. Varaa paikkasi ja ilmoittaudu nyt!

TRIZ valmennustyöpaja 14.-15.11.2017

Samsung luo satoja keksintöjä vuosittain TRIZ:in avulla. Opi ratkaisemaan teknisiä ongelmia tehokkaasti ja innovatiivisesti.

14.-15.11.2017

Suomi 100 – Tapaturmat 0, työturvallisuuden ammattilaisseminaari 13.10.

Valtakunnallisena tapaturmapäivänä haastamme suomalaiset organisaatiot pohtimaan turvallisuuskulttuuriaan. Työturvallisuuden johtamista käsittelevässä seminaarissa tarjoamme rautaisannoksen tietoa, työkaluja ja esimerkkejä turvallisemman suomalaisen työelämän puolesta.

Esimies ja Henkilöstö 2017 -messut Helsingissä 5.-6.9.

Olemme mukana vuoden merkittävimmässä henkilöstöjohdon, esimiestyön ja liikkeenjohdon ammattitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 5. - 6.9. Nyt jo kannattaa laittaa päivämäärä kalenteriin!

Innotiimi-ICG Morning Sprint 17.5.2017 - VUCA ja johtamisen muotoilu uudelleen

VUCA-ilmiö jyrää

Miten toimin, miten elän mukana - mitä se tarkoittaa päätöksenteon ja johtamisen näkökulmasta?

Palvelukehitys ja innovaatiotoiminnan johtaminen julkisella sektorilla 7.-8.6.2017

SOTE-uudistus, säästöpaineet, rakenteelliset muutokset, väestön ikääntyminen – julkisiin palveluihin kohdistuu paljon muutospaineita. Miten palveluorganisaatiot vastaavat näihin paineisiin? Miten henkilöstö selviää tulevan muutosrumban keskellä? Tule kuulemaan ja oppimaan käytännön malleja ja työkaluja julkisten palveluiden kehittämiseen.

Valmennus 12.-13.9.2017: Kokeileva kehittäminen palvelukehityksessä

Paraskaan suunnitelma ei ratkaise epävarmuuksia ja vie kehittämisprosessia eteenpäin yhtä tehokkaasti kuin huolellisesti suunniteltu kokeilu!

Tule oppimaan kokeilevan kehittämisen prosessi ja käytännön työkalut Innotiimi-ICG:n valmennukseen heti syksyn alkuun.

Valmennus 10.-11.5.2017: Innovointimenetelmät – Ketteryyttä ja innovatiivisuutta kehitystyöpajojen läpivientiin

Haluaisitko saada kehitystyöpajoihin lisää innovatiivisuutta ja tehoa? Tule hakemaan valmennuksesta uusia menetelmiä, joita innovatiiviset suomalaiset yritykset jo käyttävät.

Kaupallistaminen - uusi konsepti on valmis, mitä seuraavaksi?

Kaupallistaminen on uuden tuote- tai palvelukonseptin markkinoille viemisen suunnittelua ja toteutusta. Hyvä idea ei yksistään riitä. Kaupalliseen menestykseen vaaditaan tehokas tuotteistaminen, jossa ydinratkaisusta tehdään kokonainen myytävä paketti. Kaupallistamisvaihe vaatii panosta lähes koko organisaatiolta, jolloin muutosjohtaminen ja avainhenkilöiden sitouttaminen ovat keskeisessä roolissa.

Valmennus 26.1.2017 - Design thinking innovaatio- ja kehitystoiminnassa

Haetko uusia ajatuksia ja lisää tuloksellisuutta innovaatio- ja kehitystoimintaasi? Design thinking on Stanfordin Yliopistosta lähtöisin oleva luovaan ongelmanratkaisuun perustuva toimintamalli ja -ajatus, jota sovelletaan menestyksekkäästi innovaatiotoiminnassa.

RadiCamp -aamukahvit 12.12.2016: Kuule ja opi kokemuksista

Radikaalien liiketoimintaa, tuotteita tai palveluita aidosti uudistavien innovaatioiden synnyttäminen vaatii poikkeavaa lähestymistapaa.

Tervetuloa maksuttomaan RadiCamp -aamukahvitilaisuuteen maanantaina 12.12. klo 8.30 - 10.30 Sokos Hotel Vantaaseen, Tikkurilassa. Tilaisuudessa saat tietoa ja kuulet menestystarinoita RadiCamp -hankkeista.

TRIZ seminaari ja työpaja

Opi ratkaisemaan teknisiä ongelmia tehokkaasti ja innovatiivisesti

16. - 17. Marraskuuta 2016

Muutosjohtamisen valmennuspäivä Kuopiossa

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu

Onko sinulla jokin muutoshanke johdettavanasi? Millaisia haasteita siinä koet olevan? Mikä sinua itseäsi askarruttaa muutosjohtajana? Yleensä haaste ei ole siinä, etteikö tiedetä, mitä pitää muuttaa, vaan se, miten saamme ihmiset aktiivisina ja innostuneina mukaan muutosprosessiin. Monessa organisaatiossa muutoksissa keskitytään strategioihin, prosesseihin ja asioihin, mutta ihmisten sitoutuminen ja aktivointi jää vähemmälle huomiolle. Valitettava tosiasia on, että vain n. 20% muutoshankkeista onnistuu suunnitellusti.


Muutosjohtamisen valmennuspäivä Jyväskylässä

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu

Onko sinulla jokin muutoshanke johdettavanasi? Millaisia haasteita siinä koet olevan? Mikä sinua itseäsi askarruttaa muutosjohtajana? Yleensä haaste ei ole siinä, etteikö tiedetä, mitä pitää muuttaa, vaan se, miten saamme ihmiset aktiivisina ja innostuneina mukaan muutosprosessiin. Monessa organisaatiossa muutoksissa keskitytään strategioihin, prosesseihin ja asioihin, mutta ihmisten sitoutuminen ja aktivointi jää vähemmälle huomiolle. Valitettava tosiasia on, että vain n. 20% muutoshankkeista onnistuu suunnitellusti.

Innovaatiotoiminnan kuntokartoitus

Varaa konsulttimme teettämä ilmainen innovaatiotoiminnan kuntokartoitus.

Kysely Innotiimi-ICG nettisivuista

 Keräämme tietoa nettisivujemme kehittämistä varten.

Päivitä palaveri- ja tiimityökalusi nykyaikaan

Ilmoittaudu maksuttomiin valmennuksiin 22. ja 28. Syyskuuta.

Kokeileva kehittäminen Julkisen sektorin palvelukehityksessä

5. - 6. Lokakuuta 2016, Helsinki

”Virkamiehillekin on nyt virallisesti annettu lupa oppia kokeilujen kautta.”
Virpi Einola-Pekkinen, VM

”Suomen ketterää uudistumista tuetaan luottamukseen, vuorovaikutukseen ja kokeilujen hyödyntämiseen perustuvalla johtamiskulttuurilla.”
Sipilän Hallitusohjelman 2025-tavoite

”Alkuvuodesta käynnistyneen ohjelman tavoitteena on kokeilukulttuurin vahvistuminen sekä kokeiluhalukkuuden ja kokeiluosaamisen lisääntyminen.”
Kuntaliiton ”Uskalla kokeilla” -ohjelma

Innostava ja sujuva työ

Tule kuulemaan uusimpia ajatuksia sekä erilaisia näkemyksiä, keskustelemaan innostuksesta työhön ja miten voin itse vaikuttaa siihen.

Paikka: Innotiimin toimisto, Vapaalantie 2A, Vantaa
Aika: 2.9.2016 klo 9 - 12

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu Kouvola

Haluatko innostavaa uudistumista ja kestävää kasvua? Uudistuminen tapahtuu ihmisten kautta. Uudistuminen ja kasvu vaativat uusien kyvykkyyksien luontia ja johtamista. Ikävä tosiasia on, että harva muutos onnistuu halutulla tavalla. Haaste ei ole niinkään, etteikö tiedetä, mitä pitää muuttaa, vaan se, miten saamme ihmiset innostuneina mukaan muutosprosessiin. Monessa organisaatiossa muutoksissa keskitytään strategioihin, prosesseihin ja asioihin, mutta ihmisten sitoutuminen ja aktivointi jää vähemmälle huomiolle.

Paikka: Sokos Hotel Vaakuna, Hovioikeudenkatu 2, 45100 Kouvola
Aika: Torstai 1.9.2016 klo 9-16

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu

Kirjan julkaisutilaisuus 16.5. klo 15-17 Eteläranta 10, Helsinki