Ota yhteyttä

 
Kai Laamanen

Kai Laamanen

Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Onko sinulla uusi liikeidea? Voit olla varma, että joku muu jo ajattelee tai jopa toteuttaa sitä. Ainoa pysyvä kilpailuetu on kyky parantaa, innovoida ja oppia nopeammin kuin muut. Tämä tarkoittaa ketteryyden lisäämistä ja kykyä reagoida, sopeutua ja käyttää hyväksi muuttuvat olosuhteet.

Toimintaympäristön muutosnopeus ja kompleksisuuden lisääntyminen vaativat organisaatioilta kykyä sopeutua ja uudistua. Vanhojen mallien kadotessa syntyy samalla uusia mahdollisuuksia. Tässä tilanteessa tarvitaan erityisesti kykyä oppia kokemuksista ja jatkuvaa parantamista. Kysymys ei ole yksittäisen teknisen menetelmän kuten tekoälyn hallinnasta. Muutos on luonteeltaan kulttuurinen ja nopeat syövät hitaat.

Monet johtajat ja ihmiset kokevat toimintaympäristön muutosnopeuden, epävarmuuden ja kompleksisuuden lisääntyvän - sekä yrityksissä että omassa elämässään. Kaukana ovat ajat, jossa työsuhteet olivat pitkäkestoisia ja turvallisia tai liiketoimintaa voitiin toteuttaa hyvin ennakoitavassa ympäristössä.

”Vielä viimeinen rypistys… Vuoden alussa asetettiin tavoitteeksi, että tämä muutos saadaan toteutettua vuoden vaihteeseen mennessä. Tekniset muutokset tietojärjestelmiin ja työnkuviin on hyvinkin saatu tehtyä, mutta varsinainen toiminta ehkä ei vielä ole juurtunut. Projekti kuitenkin loppuu… jotenkin jää keskeneräinen olo.”

keskiviikko, 22 kesäkuu 2016 09:23

Innostava uudistuminen – kestävä kasvu

Onko sinulla meneillään jokin muutoshanke? Haetko uusia ideoita sen onnistumisen edistämiseksi. ”Innostava uudistuminen – kestävä kasvu”- kirjassa on runsaasti näkökulmia muutoksen johtamiseen ja toteutukseen. Kirja julkaistiin 16.5. ja on nyt saatavilla verkkokaupastamme.

maanantai, 10 maaliskuu 2014 11:33

Parempia tuloksia prosessien avulla

Miten organisaatio luo arvoa?

perjantai, 21 maaliskuu 2014 11:02

Innostava uudistuminen - Kestävä kasvu

Muutoksen haasteena sitoutuminen.

Kun kehitimme omaa näkemystämme Innotiimissä huippumenestyvästä organisaatiosta, huomasimme, että menestystä voi saavuttaa monella tavalla. Tästä huolimatta, jollain tavalla ainakin meitä itseämme yhdisti samanlainen arvoperusta.

Miten määritellä erinomaisuus, asettaa haastavia tavoitteita ja luoda strategia huipputulosten saavuttamiseksi?

Miten tunnistaa ja kehittää osaamista sekä ymmärtää ainutlaatuisia kyvykkyyksiä? Organisaation menestys ja kilpailuedut perustuvat inhimilliseen osaamiseen.