Ota yhteyttä

 
Jari Mielonen

Jari Mielonen

Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä blogiteksti esittelee toimintamallin, jolla on potentiaalia nostaa organisaatioiden reagointi- ja kilpailukyky täysin uudelle tasolle. Maailmalta löytyy jo lupaavia esimerkkejä.

maanantai, 29 elokuu 2016 10:56

Projektipäällikkö tuskailee

Projektissa sen vetäjällä ja tiiminjäsenillä on usein yhteinen haaste - johtaminen, joka on heidän varsinaisen oman arkipäivän työtehtävänsä ulkopuolella. Ja tähän haasteeseen vastatakseen heidän täytyy tehdä kriittistä reflektointia toimintansa suhteen ja reagoida tarpeen mukaan uudenlaisin toimintavoin.

maanantai, 09 toukokuu 2011 09:27

Tiimit uusien haasteiden edessä

Tämän päivän organisaatioiden toimintaympäristön jatkuvat muutokset alkavat näkyä yhä useammin tiimien johtamisen ja kehittämisen haasteina. Otetaan esimerkiksi tiimi, joka vastaa uuden tuotteen suunnittelusta omassa yksikössään. Joillakin tiimin jäsenillä on pitkä yhteinen työhistoria, niin hyvässä kuin pahassa. Osa tiimin jäsenistä on aivan uusia tässä kokoonpanossa ja tehtävässä. Tiimi kokoontuu palavereihinsa, niin kasvotusten kuin virtuaalisesti. Alkuvaiheessa porukalla määritetään yhteistä suuntaa, toimintatapoja, rooleja ja resurssien käyttöä. Tiimin esimiehellä on keskeinen rooli näissä alkuvaiheen prosessin ohjauksissa, mutta vähitellen toiminnan ohjaaminen siirtyy tiimille itselleen.

Perinteisessä johtajuusmallissa vallankäytön suunta on selvä. Organisaatiokaavion pystyakseli osoittaa kunkin henkilön tämänhetkisen paikan työyhteisössään. Vaaka-akselilla näemme porukan, jonka kanssa kilpailemme siirtymisestä hierarkiassa ylöspäin.

perjantai, 04 syyskuu 2015 00:00

Johtamisen innovaatioita etsimässä

Minkälainen on tulevaisuuden organisaatio? Miten esimerkiksi kymmenen vuoden kuluttua johdetaan menestyksekkäitä organisaatioita? Mitkä johtamismenetelmät ja toimintamallit ovat silloin ajankohtaisia? Mikä on silloin tyypillistä työyhteisölle? Mitkä käytännöt tuntuvat tuolloin jo vanhentuneilta? Mikä työyhteisössä tulee olemaan erilaista kuin nykyisin?