Ota yhteyttä

 
/ keskiviikko, 19 heinäkuu 2017

Kokeilevan kehittämisen seitsemän periaatetta -blogisarja

Olemme kirjoittaneet kokeilevasta kehittämisestä useamman jutun. Tässä linkit seitsemään postaukseen kokeilevan kehittämisen periaatteista. Kerro mielipiteesi Twitterissä (@innovatiivisuus) tai LinkedInissä.

Olemme kiteyttäneet seitsemän periaatetta kokeilevasta kehittämisestä. Teimme niistä myös videon. Katso kolmen minuutin kiteytys kokeilevan kehittämisen seitsemästä periaatteesta. Lue sitten kirjoittamamme seitsemän lyhyttä postausta kokeilevan kehittämisen periaatteista.

Ketterät kokeilut - Kehitä ketterien kokeilujen kautta, mutta älä unohda suunnittelua

Kokeileva kehittäminen esitetään usein erilaiseksi kehittämisen malliksi kuin perinteinen, suunnitelmallinen kehittäminen. Sitä se onkin, mutta kokeileva kehittäminen ei suinkaan tarkoita suunnitelmatonta kehittämistä - suunnittelu vain kohdistuu eri tavalla.

Oppiminen - Tavoittele nopeaa oppimista

Kokeilevassa kehittämisessä uusia asioita kehitetään vaiheittain, nopeiden kokeilujen kautta. Onnistunut kokeilu tuottaa kehittäjille uutta tietoa, jonka varassa kehittämistyötä voidaan jatkaa ja tarkentaa. Kokeilut kohdistetaan kehittämistyön suurimpiin epävarmuuksiin - asioihin joista kipeimmin tarvitaan tietoa. Tämän takia nopea oppiminen on kokeilevan kehittämisen keskeinen tavoite.

Käyttäjien kanssa - Ota Käyttäjät mukaan kokeiluihin koehenkilöinä ja innovaattoreina

Kokeiluissa kehittäminen tapahtuu yhdessä palvelun käyttäjien kanssa.

Erilaiset prototyypit - Protoile powerpointtien sijaan

Prototyyppien avulla konkretisoidaan, kehitetään ja jaetaan ideoita kokeilevassa kehittämisessä. Tässä kolme prototypoinnin hyötyä jokaiselle kehittäjälle ja kolme hyötyä kokeilevan kehittämisen ryhmille.

Innovointi - Kokeileminen vaatii monenlaista innovointia

Kokeilevassa kehittämisessä on monta paikkaa luovuudelle ja innovoinnille. Kehitettävän ratkaisun lisäksi pitää luoda kokeilut ja kehitettävän ratkaisun toteutusmalli. Luova ja tehokas ideointi vaatii keskittymistä, hyvän menetelmän ja riittävän erilaisia ihmisiä.

Liikenevät resurssit – Lähde liikkeelle Liikenevillä resursseilla

”Mahdollisen rajat löytyvät vain kulkemalla hieman niiden yli, mahdottomuuteen.” — Arthur C. Clarke

Epäonnistumisia pelkäämättä – Toimi epäonnistumisia pelkäämättä

Asiantuntija on ihminen, joka on epäonnistunut kaikilla mahdollisilla tavoilla jollain kapealla alueella – Nobel voittaja Niels Bohr

Kokeilevan kehittämisen valmennus

Paraskaan suunnitelma ei ratkaise epävarmuuksia ja vie kehittämisprosessia eteenpäin yhtä tehokkaasti kuin huolellisesti suunniteltu kokeilu! Tule oppimaan kokeilevan kehittämisen prosessi ja käytännön työkalut Innotiimi-ICG:n valmennukseen heti syksyn alkuun.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu: Innotiimi-ICG:n valmennus Kokeileva kehittäminen palvelukehityksessä 12.-13.9.2017

Mikko Lehtonen

Sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jätä kommentti

Muista täyttää kaikki pakolliset tiedot (*) . HTML-koodi ei ole sallittu.