Ota yhteyttä

 
/ tiistai, 13 joulukuu 2016

Joulun odotusta… vuoden vaihteen jälkeen alkaa uusi ”elämä”

”Vielä viimeinen rypistys… Vuoden alussa asetettiin tavoitteeksi, että tämä muutos saadaan toteutettua vuoden vaihteeseen mennessä. Tekniset muutokset tietojärjestelmiin ja työnkuviin on hyvinkin saatu tehtyä, mutta varsinainen toiminta ehkä ei vielä ole juurtunut. Projekti kuitenkin loppuu… jotenkin jää keskeneräinen olo.”

Onko sinulla itselläsi jotain vastaavia kokemuksia tai oletko lähipiirissä havainnut, että näinhän se menee? Vuoden vaihteen jälkeen pieni vilkaisu menneeseen, katse kohti tulevaa ja uusia muutoshankkeita. Jos huonosti käy, tänä vuonna toteutetuilla muutoksilla oli vain pieni kosmeettinen vaikutus organisaation arkeen. Ongelmat pulpahtavat alkuvuodesta hieman eri muodossa keskustelun kohteeksi. Käytännössä muutoshankeen suhteen hanke päättyy liian aikaisin. Voisimmeko toimia tavoitteiden, aikataulun ja muutoshankkeiden ”loppupään” äärellä toisella tavalla.


Tässä pientä vinkkilistaa siihen:

  1. Aseta hankkeen tavoite niin, että arjen toiminta todella muuttuu… varsinainen muutos on tapahtunut, kun toiminta on muuttunut ja se on todettu toimivaksi.

  2. Aikataulut ovat tärkeitä, mutta muutoksen näkökulmasta ne ovat vain tarkasteluajankohtia… hanke jatkuu niin pitkää, kuin on tarvetta.

  3. Jaa hanke tekniseen (tietojärjestelmät, toimintamallit..) ja sosiaaliseen (oppiminen, käyttäytyminen…) osuuksiin… tarkastele aina samaan aikaan sekä aikaansaannoksia että sitoutumista.

  4. Valmenna esimiehet koutsaamaan alaisiaan muutoksen äärellä sekä puuttumaan nopeasti muutoksen toteutusta haittaaviin esteisiin ja poikkeamiin… tämä työ jatkuu vaikka projekti olisi virallisesti jo päätetty.

  5. Luo mahdollisuus nostaa esiin arjen onnistumiset ja haasteet sekä valmenna kaikki ihmiset antamaan positiivista palautetta ihan normaalista hyvästä suorituksesta… huomio ja myönteinen palaute nostaa itsetuntoa ja voi saada aikaan hankkeessa itseään ruokkivan positiivisen kierteen.

Näistä ajatuksista olemme kirjoittaneet uudessa kirjassamme ”Innostava uudistuminen – kestävä kasvu”. Miten toteuttaa muutoksia ihmisiä energisoivalla tavalla ja samalla saada aikaan merkittäviä tuloksia kuten kasvua ja kannattavuutta. Kirjamme ei ehkä ole ”joululukemista”, mutta vuodenvaihteen jälkeen alkaa uusi ”elämä”.

Kai Laamanen

Sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jätä kommentti

Muista täyttää kaikki pakolliset tiedot (*) . HTML-koodi ei ole sallittu.